Skip to main content

Microsoft: Υποστηρίζει ότι Ρώσοι χάκερ προσπαθούν να παραβιάσουν ξανά τα συστήματά της

Τον Ιανουάριο, η Microsoft δήλωσε ότι διαπίστωσε ότι οι χάκερ προσπάθησαν να παραβιάσουν "ένα πολύ μικρό ποσοστό" των εταιρικών λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της

Η Microsoft υποστήριξε την Παρασκευή ότι μια ρωσική κρατική ομάδα χάκερ με την ονομασία Midnight Blizzard προσπαθούσε να παραβιάσει ξανά τα συστήματά της, χρησιμοποιώντας πληροφορίες που έκλεψε από τα εταιρικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομέιου του τεχνολογικού γίγαντα τον Ιανουάριο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό της δήλωσης της Microsoft. Επίσης, δεν έχει απαντήσει σε προηγούμενες δηλώσεις της Microsoft σχετικά με τη δραστηριότητα της Midnight Blizzard.

Τον Ιανουάριο, η Microsoft δήλωσε ότι διαπίστωσε ότι οι χάκερ προσπάθησαν να παραβιάσουν “ένα πολύ μικρό ποσοστό” των εταιρικών λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της, συμπεριλαμβανομένων των μελών της ανώτερης ηγετικής ομάδας της και των μελών της κυβερνοασφάλειας, των νομικών και άλλων λειτουργιών.

Φαίνεται ότι η ομάδα χάκερ, γνωστή και ως Nobelium, προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα που έκλεψε τότε για να εισβάλει ξανά στα συστήματα της Microsoft, δήλωσε η εταιρεία.

“Τις τελευταίες εβδομάδες, έχουμε δει στοιχεία που δείχνουν ότι η Midnight Blizzard χρησιμοποιεί πληροφορίες που αρχικά εξαφανίστηκαν από τα εταιρικά μας συστήματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να αποκτήσει ή να προσπαθήσει να αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση”, ανέφερε σε ένα blog.

Τα δεδομένα αυτά περιλαμβάνουν ορισμένα από τα αποθετήρια πηγαίου κώδικα και τα εσωτερικά της συστήματα, πρόσθεσε η εταιρεία. Οι μετοχές της υποχώρησαν μετά την είδηση.

Πηγή: Reuters