Skip to main content

Η Apple σταματά τη προσπάθεια κατασκευής αυτοκινήτου και τη θέση της πήρε η Xiaomi (βίντεο)

πηγή φωτό. (Xiaomi)
To ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Xiaomi

Η κινεζική εταιρεία παρουσίασε ένα ηλεκτρικό όχημα

Αποτελούσε ένα από τα μεγάλα μυστικά της βιομηχανίας του 21ου αιώνα και υπήρχε ακατάσχετη φημολογία για αυτό το ζήτημα. Θεωρείται δεδομένο ότι η Apple ήθελε να εισέλθει για διαφόρους λόγους στην αυτοκινητοβιομηχανία δημιουργώντας τη δική της πρόταση στο χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων.

Για περίπου μια δεκαετία τόσο ο γίγαντας της βιομηχανίας των κινητών τηλεφώνων και των υπολογιστών όσο και εξωτερικοί συνεργάτες με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή για αυτό τον σκοπό φρόντισαν να μην διαρρεύσει ποτέ τίποτε ουσιαστικό για αυτό το πρότζεκτ.

Όπως είναι ευνόητο είχε αναπτυχθεί μια τεράστια παραφιλολογία γύρω από το ντιζάιν αλλά και τις μηχανικές/τεχνολογικές δυνατότητες του αυτοκινήτου της Apple. Αν και η Apple συνεχίζει να τηρεί σιγή ασυρμάτου για το θέμα όλα τα ρεπορτάζ των μεγάλων διεθνών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι η εταιρεία αποφάσισε να διακόψει την προσπάθεια κατασκευής του αυτοκινήτου. Τα ρεπορτάζ αναφέρουν πώς ήδη όσοι εργάζονταν στο συγκεκριμένο πρότζεκτ ενημερώθηκαν ότι μετακινούνται σε άλλα τμήματα της Apple.

Την στιγμή που γινόταν γνωστό ότι δεν θα υπάρξει αυτοκίνητο της Apple ο κινεζικός γίγαντας κινητών τηλεφώνων Xiaomi που έχει αναρριχηθεί στη τρίτη θέση πωλήσεων παγκοσμίως πίσω μόνο από την Apple και τη Samsung παρουσίασε στο MWC στη Βαρκελώνη το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Το Xiaomi SU7 Max διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες με 673 ίππους που μεταφράζεται σε επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,78 δευτερόλεπτα. Η αυτονομία του οχήματος είναι 800 χλμ. με μια φόρτιση. Τα πρώτα οχήματα αναμένεται να φτάσουν στην αγορά το δεύτερο εξάμηνο του 2024 και η τιμή τους που δεν ανακοινώθηκε από την εταιρεία στο MWC εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται μεταξύ 30-40 χιλιάδων δολαρίων.

Naftemporiki.gr