Skip to main content

Είναι αυτό το αληθινό πρόσωπο του Δάντη;

πηγή φωτό Cicero Moraes/Facebook

Διάσημος γραφίστας ανασυνέθεσε το πρόσωπο του κορυφαίου Ιταλού ποιητή

Ο Βραζιλιάνος γραφίστας Σίσερο Μοράες που ειδικεύεται στις 3D απεικονίσεις έχει γίνει διάσημος αφού τελευταία χρόνια ερευνητικές ομάδες ζητούν τη βοήθεια του στην οπτική απεικόνιση ανθρώπων που ζούσαν στο κοντινότερο ή και πολύ μακρινό παρελθόν από τα απολιθώματα τους που έχουν εντοπιστεί. Ο Μοράες οργανώνει και ο ίδιος ερευνητικά πρότζεκτ με στόχο την ανασύνθεση του προσώπου ανθρώπων που έχουν γίνει διάσημοι και αποτελούν ιστορικά πρόσωπα για κάποιο λόγο και δεν είχαμε μέχρι σήμερα κάποια ικανοποιητική οπτική τους αναπαράσταση.

Ο Μοράες αποφάσισε να αποκαλύψει το πρόσωπο του Δάντη Αλιγκέρι  που γεννήθηκε στη Φλωρεντία το 1265 και πέθανε στη Ραβένα στις 14 Σεπτεμβρίου του 1321. Πρόκειται για ένα από τους σημαντικότερους Ιταλούς ποιητές. Θεωρείται ο πρώτος σημαντικός δημιουργός στην ιταλική ποίηση ενώ το περίφημο έργο του, η Θεία Κωμωδία, εκτιμάται έως σήμερα ως ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Βασιζόμενος σε μια παλιά ανάλυση των οστών του Δάντη, αναφορές του Βοκάκιου για τον ποιητή αλλά και κάποια νέα στοιχεία που προέκυψαν το τελευταίο χρονικό διάστημα για τον Δάντη ο Μοράες και οι συνεργάτες συνέθεσαν ένα πρόσωπο που πιστεύουν ότι ταιριάζει απόλυτα στον ποιητή.

Naftemporiki.gr