Skip to main content

NASA: Ποιός θέλει να γίνει… αρειανός;

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία αναζητά υποψηφίους για αποστολή προσομοίωσης στον Άρη

Η NASA καλεί όποιον ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στην επόμενη προσομοιωμένη μονοετή αποστολή της στον Άρη σε μια προσπάθεια να κάνει ευρύτερα γνωστά τα σχέδια της για την παρουσία ανθρώπων στον Κόκκινο Πλανήτη. Η δεύτερη από τις τρεις προγραμματισμένες επίγειες αποστολές που ονομάζεται CHAPEA (Crew Health and Performance Exploration Analog) έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την άνοιξη του 2025.

Κάθε αποστολή CHAPEA περιλαμβάνει ένα εθελοντικό πλήρωμα τεσσάρων ατόμων που ζει και εργάζεται μέσα σε έναν τρισδιάστατο βιότοπο 600 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται στο Διαστημικό Κέντρο Τζόνσον της NASA στο Χιούστον. Ο βιότοπος, που ονομάζεται Mars Dune Alpha, προσομοιώνει τις προκλήσεις μιας αποστολής στον Άρη, συμπεριλαμβανομένων περιορισμών πόρων, αστοχιών εξοπλισμού, καθυστερήσεων επικοινωνίας και άλλων περιβαλλοντικών στρεσογόνων παραγόντων. Τα καθήκοντα του πληρώματος περιλαμβάνουν προσομοιωμένους διαστημικούς περιπάτους, ρομποτικές λειτουργίες, συντήρηση ενδιαιτημάτων, άσκηση και ανάπτυξη καλλιεργειών.

Η NASA αναζητά υγιείς, με κίνητρα Αμερικανούς πολίτες ή μόνιμους κατοίκους των ΗΠΑ που είναι μη καπνιστές, ηλικίας 30-55 ετών και ικανοί στα αγγλικά για αποτελεσματική επικοινωνία μεταξύ των συναδέλφων του πληρώματος και τον έλεγχο της αποστολής. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν έντονη επιθυμία για μοναδικές, ανταποδοτικές περιπέτειες και ενδιαφέρον να συνεισφέρουν στο έργο της NASA για την προετοιμασία για το πρώτο ανθρώπινο ταξίδι στον Άρη. Η διαδικασία συλλογής αιτήσεων θα διαρκέσει ως τις 2 Απριλίου.

Naftemporiki.gr