Skip to main content

Άλτμαν: Η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξει τον κόσμο λιγότερο απ’ ότι νομίζουμε

RATCLIFFE / POOL

Ο Altman δήλωσε ότι η τεχνητή νοημοσύνη δεν αντικαθιστά ακόμη τις θέσεις εργασίας στην κλίμακα που φοβούνται πολλοί οικονομολόγοι

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Σαμ Άλτμαν, λέει ότι οι ανησυχίες πως η τεχνητή νοημοσύνη θα γίνει μια μέρα τόσο ισχυρή που θα αναδιαμορφώσει και θα διαταράξει δραματικά τον κόσμο είναι υπερβολικές.

«Θα αλλάξει τον κόσμο και τις θέσεις εργασίας λιγότερο απ’ όσο όλοι νομίζουμε», δήλωσε ο Altman σε συζήτηση που διοργάνωσε το Bloomberg στο Παγκόσμιο Φόρουμ στο Νταβός.

Ο Altman αναφερόταν στην παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη, έναν όρο που χρησιμοποιείται για να αναφερθεί σε μια μορφή τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να ολοκληρώσει εργασίες στο ίδιο επίπεδο ή ένα βήμα πάνω από τον άνθρωπο.

Είπε ότι αυτού του είδους η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να αναπτυχθεί στο «αρκετά κοντινό μέλλον».

Ο Altman δήλωσε ότι η τεχνητή νοημοσύνη δεν αντικαθιστά ακόμη τις θέσεις εργασίας στην κλίμακα που φοβούνται πολλοί οικονομολόγοι και πρόσθεσε ότι η τεχνολογία φτάνει ήδη σε ένα σημείο όπου γίνεται ένα “απίστευτο εργαλείο για την παραγωγικότητα”.

Οι ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης και τον ρόλο της OpenAI στην προστασία της βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύντομης απομάκρυνσης του Altman από την εταιρεία τον Νοέμβριο, αφού το διοικητικό συμβούλιο δήλωσε ότι είχε χάσει την εμπιστοσύνη του στον ηγέτη της. Ο Altman αποκαταστάθηκε γρήγορα ως διευθύνων σύμβουλος μετά από μια ευρεία αντίδραση από τους υπαλλήλους και τους επενδυτές της OpenAI. Με την επιστροφή του, η Microsoft απέκτησε μια θέση παρατηρητή χωρίς δικαίωμα ψήφου στο διοικητικό συμβούλιο της OpenAI.

Πηγή: CNBC