Skip to main content

«Δίκαιες και βαθυστόχαστες» οι… ύβρεις του Μασκ στους διαφημιζόμενους στο Χ λέει η επικεφαλής της πλατφόρμας

Ludovic Marin/Pool via REUTERS

Η Λίντα Γιακαρίνο έστειλε επιστολή στους εργαζομένους της πλατφόρμας

Δεν έχουν ακόμη κοπάσει οι αντιδράσεις από την εμφάνιση του Ελον Μασκ σε μεγάλο οικονομικό συνέδριο στις ΗΠΑ όπου εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των εταιρειών που απέσυραν τη διαφημιστική τους δαπάνη από το X (πρώην Twitter). Ο Μασκ αφού αρχικά έκανε αυτοκριτική για πρόσφατη ανάρτηση του που θεωρήθηκε (όχι άδικα) αντισημιτική στη συνέχεια επιτέθηκε με πρωτοφανείς στο δημόσιο τουλάχιστον διάλογο για τέτοιου επιπέδου στελέχη εκφράσεις εναντίον των εταιρειών που αποφάσισαν να διακόψουν την συνεργασία τους με την πλατφόρμα.

Ο Μασκ είπε ότι πρόκειται για ωμό εκβιασμό τον οποίο απορρίπτει και αναφέρθηκε ονομαστικά σε επικεφαλής κάποιων εξ αυτών των εταιρειών όταν εκτόξευε ύβρεις για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία σε ποιους αναφέρεται. Παράγοντες της διαφημιστικής αγοράς εκτιμούν ότι η επίθεση αυτή θα είναι πιθανώς η χαριστική βολή στο X που αντιμετωπίζει από την πρώτη στιγμή της εξαγοράς της πλατφόρμας συνεχή διαρροή διαφημιστικών κεφαλαίων. Άλλωστε και ο ίδιος ο Μασκ ομολόγησε στην παρουσία του στο συνέδριο ότι η απόσυρση των εταιρειών με αποκορύφωμα αυτή που συνέβη πρόσφατα «σκοτώνει» το X.

Για αυτόν τον λόγο άλλωστε ο Μασκ επέλεξε πριν από λίγους μήνες ένα από τα σημαντικότερα στελέχη της διαφημιστικής αγοράς με ειδίκευση στον τομέα του online μάρκετινγκ, την Λίντα Γιακαρίνο, για να τον διαδεχθεί ως διευθύνοντας σύμβουλο της πλατφόρμας. Παρόλα αυτά μέχρι στιγμής η Γιακαρίνο δεν έχει καταφέρει να επιδείξει κάποια ηγετική παρουσία στην διοίκηση της εταιρείας και μέχρι σήμερα περιορίζεται στο να σχολιάζει τις αποφάσεις που παίρνει και ανακοινώνει μόνος του ο Μασκ καθώς και τις διάφορες αναρτήσεις που κάνει καθημερινά.

Μόλις πριν από λίγες μέρες οι πρώην συνάδελφοι της Γιακαρίνο, σημαντικά στελέχη της διαφημιστικής αγοράς, την είχαν καλέσει δημόσια να εγκαταλείψει το Χ για να προστατεύσει το όνομα και την καριέρα της με την ίδια να απαντά με διπλωματικό τρόπο ότι δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα και ότι είναι προσηλωμένη στην εταιρεία.

Η Γιακαρίνο θέλοντας προφανώς να δείξει την αφοσίωση της τόσο στην πλατφόρμα όσο κυρίως στον ίδιο τον Μασκ προχώρησε ένα βήμα περισσότερο αποστέλλοντας μια επιστολή στους εργαζομένους του X οι οποίοι προφανώς έχουν ανησυχήσει από τις εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων και σίγουρα θορυβήθηκαν περισσότερο μετά την επίθεση του Μασκ στους πελάτες της εταιρείας.

Στην επιστολή αυτή η Γιακαρίνο στηρίζει πλήρως την επιχειρηματολογία του Μασκ πώς η πλατφόρμα μετά την εξαγορά από εκείνον κινείται στην μετάδοση της αλήθειας και δεν υπάρχει πλέον λογοκρισία κάτι που δεν συνέβαινε πριν και ότι αυτή η τακτική έχει ενοχλήσει διάφορες πλευρές που αντιδρούν και προκαλούν αναίτια ζημιά στην εταιρεία. Η Γιακαρίνο αναφέρει μάλιστα στην επιστολή της πώς όσοι ασκούν κριτική απλά «δεν έχουν κατανοήσει την αποστολή μας».

Η Γιακαρίνο λέει πώς τα όσα είπε ο Μασκ στο συνέδριο ήταν «δίκαια και βαθυστόχαστα» χωρίς να εξαιρεί τις ύβρεις και καλεί τους εργαζομένους να διαβάσουν το σύνολο της τοποθέτησης του ιδιοκτήτη της πλατφόρμας για να εξάγουν τα συμπεράσματα τους. Στην επιστολή καταλήγει ότι είναι περήφανη που είναι επικεφαλής της πλατφόρμας και τυχερή που βρίσκεται εκεί. Μένει να μάθουμε αν υπήρξαν ή θα υπάρξουν κάποιες οργανωμένες ή μη αντιδράσεις των εργαζομένων στα όσα εξελίσσονται στην πλατφόρμα και τα όσα λένε ο Μασκ και η Γιακαρίνο.

Naftemporiki.gr