Skip to main content

H διαφημιστική αγορά καλεί την επικεφαλής του Χ Λίντα Γιακαρίνο να παραιτηθεί

Οι πρώην συνάδελφοι της την καλούν να προστατέψει το κύρος της

Τον περασμένο Μάιο ο Ελον Μασκ ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του X (πρώην Twitter) και επικεφαλής αναλαμβάνει η Λίντα Γιακαρίνο, μια από τις πιο εξέχουσες προσωπικότητες στον τομέα της διαφήμισης και ειδικά της online διαφήμισης.

Φυσικά ο Μασκ δεν άφησε την Γιακαρίνο να αναδείξει τις όποιες ηγετικές της δυνατότητες με τις καθημερινές του παρεμβάσεις και ανακοινώσεις τόσο για τη λειτουργία της πλατφόρμας όσο και για γενικότερα ζητήματα που επηρεάζουν όμως καίρια τα οικονομικά της εταιρείας. Έτσι η Γιακαρίνο προς το παρόν έχει περιοριστεί σε ένα δεύτερο ρόλο και καλείται κάθε φορά να σχολιάσει ή να βρει κάποιο τρόπο να δικαιολογήσει  τις συχνά απρόβλεπτες ή προκλητικές δημόσιες δηλώσεις του Μασκ στο Χ.

Μια πρόσφατη ανάρτηση του Αμερικανού μεγιστάνα που θεωρήθηκε ευθέως αντισημιτική έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων υποχρεώνοντας τον Μασκ να ταξιδέψει στο Ισραήλ και να συναντηθεί με τα κυβερνητικά στελέχη της χώρας σε μια προσπάθεια να κατευνάσει αυτές τις αντιδράσεις.
Όμως κολοσσοί όπως η Disney, η Paramount και η NBCUniversal διέκοψαν εξαιτίας της ανάρτησης αυτής  τις διαφημιστικές τους δαπάνες τους στο X ενώ το ίδιο έκανε και IBM μετά την εμφάνιση της διαφήμισής της μαζί με φιλοναζιστικό περιεχόμενο. Οι εταιρείες αυτές προστέθηκαν σε μια μεγάλη λίστα εταιρειών που έχουν διακόψει τις σχέσεις διαφημιστικής συνεργασίας με το Χ μετά την εξαγορά της πλατφόρμας από τον Μασκ και την κατακόρυφη αύξηση της τοξικότητας σε αυτή.

Κορυφαία στελέχη της διαφημιστικής αγοράς καλούν τις τελευταίες μέρες δημόσια τη Γιακαρίνο να αποχωρήσει από το X. Μερικοί εξ αυτών λένε ότι έχουν επικοινωνήσει προσωπικά μαζί της λέγοντας της ότι πρέπει να προστατέψει το όνομα της και την καριέρα της εγκαταλείποντας άμεσα το X.
Τα στελέχη αυτά εκτιμούν ότι η Γιακαρίνο αποδέχτηκε την πρόταση του Μασκ πιστεύοντας ότι θα αποκτήσει μαζί του μια «μητρική» όπως την χαρακτηρίζουν σχέση και θα μπορούσε να τον διαχειρίζεται με τρόπο τέτοιο ώστε η παρουσία του στην πλατφόρμα να έχει θετικό αποτέλεσμα ή τουλάχιστον να μην έχει αρνητικό. Όπως φαίνεται όμως ο Μασκ δεν μπορεί να μπει σε κανένα καλούπι και να δεχτεί καμία συμβουλή ή υπόδειξη από οποιονδήποτε.

Προς το παρόν πάντως η Γιακαρίνο δηλώνει ότι όλα πάνε καλά και ότι είναι προσηλωμένη στα καθήκοντα της στο Χ. Ίσως λένε κάποιοι δεν θέλει να αποχωρήσει τόσο σύντομα καταγράφοντας μια σαφή αποτυχία στο βιογραφικό της και ευελπιστεί ότι θα καταφέρει να βρει τρόπο να αλλάξει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Naftemporiki.gr