Skip to main content

Το πρώτο διαστημικό spa (βίντεο)

Η Space Perspective έδωσε στη δημοσιότητα μια εικόνα του διαστημικιού σπα. πηγή φωτό (Space Perspective)

Πρόκειται για μια τουαλέτα που θα λειτουργεί σε τουριστική διαστημική κάψουλα

Η αμερικανική εταιρεία World View στέλνει μπαλόνια στη στρατόσφαιρα στα οποία είναι προσαρμοσμένες κάμερες καταγραφής εικόνων του πλανήτη μας. Οι δύο ιδρυτές της εταιρείας σκέφτηκαν ότι θα μπορούσε η ιδέα αυτή να έχει και άλλες εφαρμογές. Ίδρυσαν την εταιρεία Space Perspective με στόχο την κατασκευή γιγάντιων μπαλονιών παρόμοιων με τα μετεωρολογικά μπαλόνια που χρησιμοποιούνται τα τελευταία χρόνια για ερευνητικούς σκοπούς. Η σκέψη ήταν στα μπαλόνια αυτά να είναι δεμένη μια κάψουλα μέσα στην οποία θα υπάρχουν επιβάτες που θα απολαμβάνουν την θέα της Γης από τα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας δημιουργώντας ένα νέο τομέα στην αναπτυσσόμενη βιομηχανία του διαστημικού τουρισμού.

Αν και ο Ποσειδώνας ήταν ο θεός της θάλασσας τα στελέχη της Space Perspective έδωσαν τον όνομα του στην κάψουλα. Το Spaceship Neptune θα πετάει σε ύψος 30 χλμ. πάνω από την επιφάνεια της Γης στα σύνορα της γήινης ατμόσφαιρας με το Διάστημα. Η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα μια εικόνα από το εσωτερικό της κάψουλας που δεν θυμίζει σε τίποτε μια συμβατική καμπίνα σκάφους που ταξιδεύει σε τέτοιες αποστάσεις.

Το εσωτερικό της κάψουλας είναι σχεδιασμένο σαν ένα άνετο σαλόνι στο οποίο οι επιβάτες θα μπορούν να απολαμβάνουν τη μοναδική θέα του πλανήτη μας γευματίζοντας ή πίνοντας ένα ποτό. Στη διάθεση τους θα υπάρχουν επίσης διαδραστικές οθόνες για διάφορες χρήσεις καθώς και wi-fi αν θέλουν να επικοινωνούν με τη Γη την ώρα που βρίσκονται έξω από αυτή. Θα μπορούν επίσης να εστιάζουν σε όποιο σημείο του πλανήτη μας επιθυμούν με ένα τηλεσκόπιο που θα βρίσκεται στην κάψουλα.

Η εταιρεία έκανε γνωστό ότι οι υποψήφιοι πελάτες της που καλούνται να καταβάλουν ένα ποσό της τάξης των 125 χιλιάδων δολαρίων για να ταξιδέψουν με την κάψουλα της επεσήμαναν το ζήτημα του τι θα συμβεί αν θελήσουν να πάνε στην τουαλέτα αφού στο αρχικό σχέδιο της κάψουλας που δόθηκε στη δημοσιότητα δεν υπήρχε πρόβλεψη για τουαλέτα και δεδομένου ότι κάθε βόλτα θα διαρκεί περίπου έξι ώρες το πρόβλημα είναι υπαρκτό.

Η Space Perspective ανακοίνωσε ότι έκανε ένα ανασχεδιασμό της κάψουλας και σε αυτή θα υπάρχει μια τουαλέτα την οποία η εταιρεία ονόμασε «Διαστημικό Σπα»… Οι εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία δείχνουν ένα καλαίσθητο χώρο στον οποίο οι επιβάτες δεν θα είναι απομονωμένοι όπως συμβαίνει για παράδειγμα, στις τουαλέτες των αεροπλάνων αλλά θα συνεχίσουν να έχουν θέα και να βλέπουν τη Γη από ψήλα. Λύνεται έτσι ένα βασικό πρόβλημα των πτήσεων με την κάψουλα αφού οι επιβάτες θα μπορούν να απολαμβάνουν τις διαστημικές τους βόλτες χωρίς να βρεθούν σε κάποια… άβολη ή δυσάρεστη θέση.

Naftemporiki.gr