Skip to main content

Ένα έξυπνο ρομποτικό κατοικίδιο αναζητά… φιλόξενο περιβάλλον (βίντεο)

Το εικονιζόμενο Go2 θέλει να γίνει το αγαπημένο μας κατοικίδιο. πηγή φωτό (Unitree Robotics)

Το Go2 έχει πολλές και εντυπωσιακές δυνατότητες.

Τα τελευταία χρόνια η ρομποτική πραγματοποιεί συνεχή άλματα προόδου σε πολλά επίπεδα και ανάμεσα στα άλλα έχουν κάνει την εμφάνιση τους διαφόρων ειδών τετράποδα ρομπότ άλλα εκ των οποίων έχουν ικανότητες παροχής βοήθειας σε εργασίες, σε μεταφορές φορτίων και δυνατότητες ελέγχων, άλλα έχουν δυνατότητες παροχής υπηρεσιών σε αποστολές εντοπισμού και διάσωσης ατόμων που βρίσκονται σε κίνδυνο ενώ άλλα έχουνσ σχεδιαστεί για να κυκλοφορούν μέσα στα σπίτια και να παρέχουν διαφόρων ειδών υπηρεσιών στους κατοίκους.

Η κινεζική εταιρεία Unitree Robotics παρουσίασε το Go2, ένα τετράποδο ρομπότ με κινήσεις και «συμπεριφορές» που θυμίζουν τους σκύλους. Ανάμεσα στα άλλα το Go2 μπορεί να κάνει κινήσεις αλλά και… χαρούλες στον κάτοχο τους παρόμοιες με αυτές που κάνουν τα κατοικίδια μας ενώ μπορεί σύμφωνα με τους δημιουργούς του ακόμη και να χορέψει.

Μπορεί επίσης να ανέβει τις σκάλες, να παίξει παίξει με τον κάτοχο του φέρνοντας του αντικείμενα που εκείνος πετά μακριά (μπαλάκια, ξύλα κ.α.) και να εκπέμψει μουσική από ένα ενσωματωμένο ηχείο. Το Go2 μπορεί επίσης να τραβήξει φωτογραφίες κατόπιν εντολής του κατόχου οι οποίες αποστέλλονται απευθείας στο smartphone του. Το ρομπότ ενσωματώνει την τεχνολογία LIDAR που χρησιμοποιούν τα αυτόνομα αυτοκίνητα για την κίνηση τους.

Το 2021 είχε κυκλοφορήσει το πρώτο λιγότερο προηγμένο μοντέλο, το Go1, που κόστιζε 2,700 δολάρια ενώ το Go2 που είναι αναβαθμισμένο κοστίζει 1,600 δολάρια.