Skip to main content

Threads: Το Twitter απειλεί με μηνύσεις τη Meta

Τα σήματα των Meta και Threads
REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

Το Twitter κατηγορεί τη Meta ότι προσέλαβε πρώην υπαλλήλους του Twitter που έχουν πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες

Με μηνύσεις απειλεί το Twitter τη Meta για τη νέα πλατφόρμα Threads, μετέδωσε το δίκτυο Semafor, επικαλούμενο επιστολή η οποία εστάλη από τη νομική υπηρεσία του Twitter στον διευθύνοντα σύμβουλο της μητρικής εταιρείας του Facebook, Μαρκ Ζάρκερμπεργκ.

«Το Twitter σκοπεύει να ασκήσει αυστηρά τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας του και απαιτεί από τη Meta να λάβει άμεσα μέτρα για να σταματήσει να χρησιμοποιεί τυχόν εμπορικά μυστικά του Twitter ή άλλες άκρως εμπιστευτικές πληροφορίες», σημειώνεται στην επιστολή που υπογράφει ο δικηγόρος του Twitter, Άλεξ Σπίρο.

Threads Vs Twitter: Η μάχη σε αριθμούς

Το Twitter κατηγορεί τη Meta ότι προσέλαβε πρώην υπαλλήλους του Twitter που «είχαν και εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση στα εμπορικά μυστικά του Twitter και σε άλλες άκρως εμπιστευτικές πληροφορίες», σημειώνεται στην επιστολή, κατά το ίδιο δημοσίευμα.

Το Threads της Μeta – μία εφαρμογή άμεσα συνδεόμενη και με το Instagram – μέσα στις πρώτες 7 ώρες λειτουργίας του εξασφάλισε 10 εκατομμύρια χρήστες και έως νωρίς το απόγευμα είχε φτάσει τα 30 εκατ. χρήστες. Η πλατφόρμα του Μαρκ Ζάκερμπεργκ ακόμη απέχει πολύ βέβαια από τους πάνω από 300 εκατομμύρια χρήστες της πλατφόρμας του Έλον Μασκ, αλλά η εκκίνησή της θεωρείται πολλά υποσχόμενη.

Το μεγάλο ατού του Threads είναι ότι επιτρέπει στους χρήστες να «μεταφέρουν» υφιστάμενους followers και ονόματα λογαριασμών από το Instagram, το οποίο έχει ήδη περισσότερους από 2 δισεκατομμύρια χρήστες. «Χρειαζόμαστε μία εφαρμογή δημόσιων συζητήσεων με τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο χρήστες. To Twitter είχε την ευκαιρία να το κάνει, αλλά δεν το έχει πετύχει. Ευχόμαστε να το πετύχουμε εμείς» έγραψε ο Ζάκερμπεργκ στην πρώτη του ανάρτηση στο νέο μέσο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters