Skip to main content

ChatGPT: Επιβράδυνση των λήψεων της εφαρμογής, διαπιστώνει η BofA

REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

Οι αναλυτές διαπίστωσαν ότι οι λήψεις εφαρμογών για το ChatGPT και το Microsoft Bing έχουν επιβραδυνθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να είναι το πιο καυτό πράγμα στη βιομηχανία της τεχνολογίας, αλλά το ChatGPT του OpenAI δεν είναι σε θέση να αμφισβητήσει την ηγετική θέση της Google στις μηχανές αναζήτησης, σύμφωνα με νέα ανάλυση της Bank of America Securities.

Οι αναλυτές διαπίστωσαν ότι οι λήψεις εφαρμογών για το ChatGPT και το Microsoft Bing έχουν επιβραδυνθεί τις τελευταίες εβδομάδες, επικαλούμενοι στοιχεία της Sensor Tower, έγραψε ο αναλυτής της BofA, Justin Post, σε σημείωμά του την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το σημείωμα, οι λήψεις του ChatGPT στα iPhones στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 38% σε σχέση με τον μήνα Ιούνιο, σύμφωνα με το σημείωμα. Οι λήψεις εφαρμογών της Bing, η οποία περιλαμβάνει ένα chatbot που βασίζεται στο ChatGPT στις ΗΠΑ, μειώθηκαν επίσης κατά 38% τον Ιούνιο.

Το μερίδιο αγοράς της μηχανής αναζήτησης της Google είναι ελαφρώς αυξημένο σε ετήσια βάση σε ποσοστό άνω του 92%, σύμφωνα με το σημείωμα, το οποίο επικαλείται στοιχεία της SimilarWeb. Το Bing της Microsoft, το οποίο χρησιμοποιεί την τεχνολογία ChatGPT της OpenAI, μειώθηκε κατά 40 μονάδες βάσης σε ετήσια βάση σε περίπου 2,8% της αγοράς. Και οι δύο εταιρείες, καθώς και άλλοι τεχνολογικοί γίγαντες, όπως η Nvidia , επενδύουν επίσης εκατοντάδες εκατομμύρια σε νεοσύστατες επιχειρήσεις τεχνητής νοημοσύνης.

Αλλά αν η υιοθέτηση του ChatGPT επιβραδύνεται ήδη, αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι η τεχνολογία δεν μπορεί να απειλήσει σοβαρά την κυριαρχία της Google στην αναζήτηση – και οι εταιρείες ίσως χρειαστεί να βρουν άλλες εφαρμογές για τα LLM, όπως σε νέα εργαλεία διαφημιστών, έγραψαν οι αναλυτές.

Πηγή: CNBC