Skip to main content

Τα iPhone θα μαθαίνουν τη φωνή του κατόχου τους και θα την μιμούνται όταν χρειάζεται

Μια νέα εφαρμογή για την εξυπηρέτηση ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα επικοινωνίας για λόγους υγείας.

Βοήθεια σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα επικοινωνίας εξαιτίας απώλειας της φωνής τους θα προσφέρει η Apple με μια νέα εφαρμογή που ονομάζεται Personal Voice. Η εφαρμογή θα τεθεί σε κυκλοφορία τους προσεχείς μήνες και θα επιτρέπει σε ένα κάτοχο iPhone που γνωρίζει ότι λόγω κάποιας ασθένειας θα αντιμετωπίσει στο άμεσο μέλλον πρόβλημα με την φωνή του να δημιουργήσει ένα δείγμα της φωνής του στην εφαρμογή. Όταν ο κάτοχος αδυνατεί να μιλήσει θα πληκτρολογεί αυτό που θέλει να πει και η εφαρμογή θα λέει με τη φωνή του στον συνομιλητή του αυτά που ο κάτοχος του τηλεφώνουν γράφει. Η εφαρμογή μπορεί να μιμηθεί την φωνή του κατόχου του τηλεφώνου σε τηλεφωνικές κλήσεις ή σε βιντεοκλήσεις FaceTime κ.α.

Σε περίπτωση που κάποιος κάτοχος iPhone αδυνατεί να επικοινωνήσει φωνητικά και δεν είχε για οποιονδήποτε λόγο δημιουργήσει το δικό δείγμα φωνής θα μπορεί να επικοινωνήσει με κάποια από τις προεγκατεστημές φωνές της εφαρμογής. Όπως είναι ευνόητο η εφαρμογή ελλοχεύει κινδύνους ασφάλειας  με την Apple να αναφέρει ότι η εφαρμογή που βασίζεται σε τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (μηχανική μάθηση) θα λειτουργεί απομονωμένη εντός της συσκευής χωρίς σύνδεση με το Διαδίκτυο ώστε να περιοριστούν οι κίνδυνοι εισβολής στην εφαρμογή ή διαρροή της μαζί με τα δείγματα φωνής για πιθανή κακόβουλη χρήση της.

Στις 5 Ιουνίου είναι προγραμματισμένο το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών και συνεργατών ανάπτυξης εφαρμογών της Apple στο οποίο παρουσιάζονται νέες εφαρμογές και προϊόντα της εταιρείας τα όποια δίνονται στους συμμετέχοντες στο συνέδριο για να τα δοκιμάσουν και να δουν αν και που χρειάζονται βελτιώσεις και στη συνέχεια οι νέες εφαρμογές και προϊόντα κυκλοφορούν στην αγορά. Στο φετινό συνέδριο αναμένεται να κάνει την εμφάνιση της η πολυαναμενόμενη κάσκα εικονικής ή μικτής όπως φημολογείται πραγματικότητας.

Naftemporiki.gr