Skip to main content

Ελον Μασκ: Γυναίκα αναλαμβάνει σε έξι εβδομάδες το Twitter

REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

Ο αμερικανός μεγιστάνας ανακοίνωσε ότι τοποθετεί CEO γένους θηλυκού στην πλατφόρμα.

Με τον γνώριμο του τρόπο, αυτόν της ανάρτησης στο Twitter, ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας Ελον Μασκ έκανε γνωστό ότι σε έξι εβδομάδες θα σταματήσει να ασκεί καθήκοντα διευθύνοντα συμβούλου και τη θέση του θα πάρει μια γυναίκα το όνομα της οποίας πάντως δεν έκανε γνωστό. Όπως ανέφερε ο Μασκ ο ίδιος θα διατηρήσει τη θέση του εκτελεστικού προέδρου και του επικεφαλής ανάπτυξης τεχνολογίας.

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ως φαβορί για την ανάληψη της θέσης του CEO του Twitter την Λίντα Γιακαρίνο, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της διαφήμισης και έχει γίνει γνωστή για την ενασχόληση της στην εξεύρεση τρόπων μέτρησης της αποτελεσματικότητας της διαφήμισης. Ο Μασκ και η Γιακαρίνο έχουν κάνει κοινές εμφανίσεις σε διάφορες εκδηλώσεις της βιομηχανίας της τεχνολογίας και επίσης η Γιακαρίνο έχει κάνει κατά καιρούς θετικές δηλώσεις και σχόλια για τον Αμερικανό μεγιστάνα. Επιπλέον η εταιρεία στην οποία είναι στέλεχος αυτή την στιγμή η Γιακαρίνο, η NBCU, συνεργάζεται σε διάφορα επίπεδα με το Twitter.

Ο Μασκ είχε δηλώσει ότι θα βρισκόταν στο τιμόνι του Twitter μέχρι να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση των αλλαγών που ήθελε να κάνει μετά την εξαγορά της πλατφόρμας και μόλις έβρισκε «κάποιον αρκετά ανόητο να αναλάβει τη θέση του επικεφαλής της εταιρείας» θα αποχωρούσε. Όπως φαίνεται βρήκε κάποιον…

Δεδομένου πάντως του χαρακτήρα του Μασκ πολλοί αναρωτιούνται αν θα αφήσει τη νέα επικεφαλής του Twitter να κάνει τη δουλειά της όπως αυτή νομίζει ή αν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και κυρίως μέσω αναρτήσεων θα παρεμβαίνει στο έργο της.

Naftemporiki.gr