Skip to main content

Meta: Νέος γύρος απολύσεων, αυτή τη φορά σε μηχανικούς

Οι σημερινές απολύσεις, αν και αναμενόμενες, προκάλεσαν απογοήτευση από τους εργαζόμενους της Meta

Ακόμη έναν γύρο περικοπών θέσεων εργασίας πραγματοποίησε σήμερα η Meta Platforms, αυτή τη φορά πλήττοντας μηχανικούς και παρακείμενες τεχνολογικές ομάδες, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος Μαρκ Ζάκερμπεργκ προχώρησε περαιτέρω στον εξορθολογισμό της επιχείρησης προσπαθώντας να γίνει το 2023 «έτος αποτελεσματικότητας».

Η Meta τον Μάρτιο έγινε η πρώτη μεγάλη τεχνολογική εταιρεία που ανακοίνωσε έναν δεύτερο γύρο μαζικών απολύσεων, οι οποίες, όπως είπε, θα πραγματοποιηθούν σε τρεις κύριες δόσεις σε διάστημα αρκετών μηνών και θα επηρεάσουν 10.000 υπαλλήλους.

Οι περικοπές της Τετάρτης, αν και αναμενόμενες, προκάλεσαν απογοήτευση από τους εργαζόμενους της Meta. Οι απολύσεις ήταν το θέμα των πιο δημοφιλών ερωτήσεων που αναρτήθηκαν σε ένα εσωτερικό φόρουμ της εταιρείας την Τετάρτη ενόψει ενός επερχόμενου δημαρχείου των εργαζομένων.

Ο πρώτος γύρος απολύσεων της Meta το φθινόπωρο έπληξε περισσότερους από 11.000 υπαλλήλους, δηλαδή το 13% του εργατικού δυναμικού της εκείνη την εποχή, και προηγήθηκε άλλων μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών που απέβαλαν χιλιάδες υπαλλήλους μετά από μια πανδημική έκρηξη στην ψηφιακή διαφήμιση και το cloud computing.

Με την αναδιάρθρωση, η Meta βάζει επίσης στο ράφι έργα χαμηλότερης προτεραιότητας και «ισοπεδώνει» τα στρώματα της μεσαίας διοίκησης.

Οι μετοχές της Meta έχουν αυξηθεί κατά περίπου 80% φέτος, υπερκαλύπτοντας την πτώση 64% το 2022 και ξεπερνώντας την άνοδο 16% του τεχνολογικού Nasdaq Composite (.IXIC) κατά την περίοδο αυτή.

Η εταιρεία, η οποία θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της για το πρώτο τρίμηνο στις 26 Απριλίου, αναμένεται να επωφεληθεί από μια μέτρια ανάκαμψη της αγοράς ψηφιακής διαφήμισης και από τη ρυθμιστική πίεση στον κύριο ανταγωνιστή της TikTok.

naftemporiki.gr