Skip to main content

Μια βίλα-τρέιλερ για οδικά ταξίδια πέντε αστέρων (βίντεο)

πηγή φωτό W2

Εντυπωσιακή σε σχεδιασμό, εργονομία και πολυτέλεια φορητή κατοικία.

H αρχιτεκτονική εταιρεία W2 της Νέας Ζηλανδίας μετά δημιούργησε ένα εντυπωσιακό από κάθε άποψη τρέιλερ που μπορούν να χρησιμοποιούν οι φίλοι των οδικών ταξιδιών για να επισκέπτονται όποιον προορισμό επιθυμούν και να μην έχουν κανένα άγχος για την διαμονή τους αφού το τρέιλερ τους προσφέρει ανέσεις παρόμοιες με μία σουίτα ξενοδοχείου.

Το τρέιλερ ονομάζεται Romotow T8 και όπως λένε οι δημιουργοί του ο σχεδιασμός του θυμίζει αυτόν του… USB, της συσκευής αποθήκευσης αρχείων σε υπολογιστή. Το τρέιλερ αποτελείται από δύο μέρη, το κυρίως σώμα του που είναι η κατοικία και ένα δεύτερο τμήμα που περιστρέφεται στο κυρίως σώμα το οποίο λειτουργεί ως άξονας της όλης κατασκευής. Το δεύτερο τμήμα μετατρέπεται σε μια ευρύχωρη βεράντα της κατοικίας η οποία διαθέτει υπνοδωμάτιο χωρητικότητας δύο μονών κρεβατιών ή ενός διπλού κρεβατιού, καθιστικό που λειτουργεί και ως τραπεζαρία, κουζίνα, τουαλέτα και ντουζιέρα. Υπάρχει επίσης δυνατότητα τοποθέτησης αναδιπλούμενου διπλού κρεβατιού στο καθιστικό.

Στον κυρίως χώρο του τρέιλερ υπάρχει μια μεγάλη τηλεόραση ενώ στη βεράντα υπάρχει προτζέκτορας. Ένα προηγμένο ηχητικό σύστημα είναι εγκατεστημένο και στους δύο χώρους του τρέιλερ που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια. Το κόστος απόκτησης του εντυπωσιακού τρέιλερ είναι ιδιαίτερα υψηλό αφού η τιμή του στάνταρτ μοντέλου αγγίζει τα 270 χιλιάδες δολάρια αλλά σίγουρα η δημιουργία του ανοίγει νέους δρόμους σε αυτή τη βιομηχανία και θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρξουν το προσεχές χρονικό διάστημα και άλλα τέτοιου οχήματα σε τιμές που θα είναι ολοένα και πιο ανταγωνιστικές.

πηγή φωτό W2

Naftemporiki.gr