Skip to main content

Αστεροειδής απειλεί να πέσει στα κεφάλια των… ερωτευμένων (βίντεο)

Εντοπίστηκε αστεροειδής που σύμφωνα με τους υπολογισμούς της NASA μπορεί να πέσει στη Γη ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου.

Με ανάρτηση της στο Twitter το τμήμα Πλανητική Άμυνας της NASA ανακοίνωσε ότι εντόπισε ένα αστεροειδή που οι πρώτοι υπολογισμοί δείχνουν ότι θα πλησιάσει τη Γη σε 23 χρόνια από σήμερα και οι πιθανότητες να εισέλθει στον πλανήτη μας είναι αξιοσημείωτα περισσότερες σε σχέση με άλλους αστεροειδείς που έχουν τροχιά που τους φέρνει κοντά στη Γη και η πορεία τους παρακολουθείται από τους επιστήμονες.

Ο αστεροειδής που έλαβε την κωδική ονομασία 2023 DW έχει διάμετρο πενήντα μέτρων κάτι που σημαίνει ότι είναι αρκετά μεγάλος για να επιβιώσει από την είσοδο στην γήινη ατμόσφαιρα και να αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο σε περίπτωση που πέσει σε στεριά και όχι σε θαλάσσια περιοχή. Η ευρωπαϊκή υπηρεσία παρακολούθησης κοντινών στη Γη διαστημικών αντικειμένων υπολόγισε ότι οι πιθανότητες να πέσει ο αστεροειδής στη Γη είναι 1 στις 625 που είναι μεν μικρές αλλά την ίδια στιγμή κατά πολύ μικρότερες από τα αντίστοιχα ποσοστά πιθανοτήτων πτώσης στη Γη άλλων τέτοιου ή μεγαλύτερου μεγέθους διαστημικών βράχων που γνωρίζουμε ότι περνούν κοντά από τον πλανήτη μας.

Μάλιστα σύμφωνα με τους υπολογισμούς της τροχιάς του 2023 DW αν αυτός τελικά πέσει στη Γη αυτό θα συμβεί στις 14 Φεβρουαρίου του 2046 με αποτέλεσμα να… χαλάσει τα σχέδια των ερωτευμένων εκείνη την μέρα. Όπως είναι ευνόητο ο αστεροειδής αυτός θα αποτελέσει από εδώ και πέρα στόχο παρατηρήσεων ώστε καθώς θα πλησιάζει τη Γη να χαρτογραφείται με μεγαλύτερη ακρίβεια η πορεία του και να διαπιστώσουν οι ειδικοί το πόσο απειλητικός είναι τελικά.

Naftemporiki.gr