Skip to main content

Οι πρώτες γόβες στιλέτο… περιπάτου

Μια έξυπνη σόλα επιτρέπει το άνετο περπάτημα στις γυναίκες που φορούν αυτά τα εντυπωσιακά αλλά δύσκολα στην κίνηση υποδήματα.

Η ιταλική εταιρεία GAIT-TECH παρουσίασε στη φετινή CES που διεξάγεται στο Λας Βέγκας, τη μεγαλύτερη έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων στον κόσμο, την τεχνολογία που ανέπτυξε για να κάνει όσο το δυνατόν πιο άνετο, ευχάριστο και πάνω από όλα ασφαλέστερο για την υγεία των γυναικών το περπάτημα με γόβες στιλέτο. Είναι διαπιστωμένο ότι η συχνή χρήση αυτού του είδους των παπουτσιών μπορεί να προκαλέσει στις γυναίκες διαφόρων ειδών προβλήματα υγείας που ξεκινούν από πόνους στα πέλματα και καταλήγουν σε φλεγμονές, διαστρέμματα ή οσφυαλγία.

Η GAIT-TECH δημιούργησε μια «έξυπνη» σόλα η οποία απορροφά τους κραδασμούς καθώς η γυναίκα περπατά με τις γόβες στιλέτο και αναδιανέμει την πίεση σε όλο το μήκος και πλάτος του ποδιού κάνοντας σύμφωνα τουλάχιστον με τους δημιουργούς της σόλας το περπάτημα με αυτές τις γόβες αρκετά άνετο. Μάλιστα η σόλα ενσωματώνεται μέσα στη γόβα και έτσι δεν είναι ορατή αλλά και δεν κουνιέται δημιουργώντας ενόχληση στη γυναίκα που φοράει τις γόβες.

Στη φωτογραφία εικονίζεται μια δοκιμή της έξυπνης σόλας σε γυναικείο πόδι. (πηγή φωτό GAIT TECH)

H εταιρεία κάνει λόγο για ένα «καινοτόμο βιοτεχνολογικό» προϊόν που αποτελείται από ανακυκλωμένο πολεμερές υλικό. Το κάθε ζευγάρι έξυπνων σολών κοστίζει λιγότερο από 20 ευρώ γεγονός που καθιστά σχετικά εύκολη τη χρήση τους από τις εταιρείες κατασκευής γοβών στιλέτο ειδικά εκείνες που παρασκευάζουν υψηλής ποιότητας και τιμής γόβες.

Naftemporiki.gr