Skip to main content

Το Twitter καθυστερεί πληρωμές και απειλείται με έξωση από τα κεντρικά του γραφεία

Ο Ελον Μασκ αποφάσισε να μην πληρώνει, τουλάχιστον στην ώρα τους, τις οικονομικές υποχρεώσεις της πλατφόρμας αλλά και τις δικές του.

Ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ του χάους που έχει προκαλέσει στο Twitter η απόκτηση του από τον Ελον Μασκ προστίθεται με την είδηση ότι ο αμερικανός μεγιστάνας αποφάσισε να μην καταβάλει διαφόρων ειδών λογαριασμούς και οικονομικές υποχρεώσεις της εταιρείας αλλά και δικές του που αφορούν την δραστηριότητα του σε αυτή. Ανάμεσα σε αυτά που ο Μασκ επέλεξε να μην πληρώνονται είναι τα ενοίκια στα γραφεία που διατηρεί η πλατφόρμα σε όλο τον κόσμο συμπεριλαμβανομένων και των κεντρικών της γραφείων στο Σαν Φρανσίσκο.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία των κεντρικών γραφείων του Twitter, η California Property Trust, έκανε γνωστό ότι κινείται πλέον νομικά εναντίον του Twitter για μη καταβολή ενοικίων ύψους 136,250 δολαρίων και έστειλε εξώδικο στην πλατφόρμα αναφέροντας ότι αν δεν καταβάλει το ποσό εντός των επόμενων πέντε ημερών θα προχωρήσει τις διαδικασίες έξωσης. Εγινε επίσης γνωστό ότι ο Ελον Μασκ δεν κατέβαλε ένα ποσό της τάξης των 197,725 χιλιάδων δολαρίων για αεροπορικές του μετακινήσεις.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα αμερικανικά μίντια η απόφαση για τη στάση πληρωμών οφείλεται στο πλαίσιο της στρατηγικής του Ελον Μασκ για περιορισμό του κόστους στην πλατφόρμα, στρατηγική την οποία είχε επαινέσει πριν από λίγες μέρες μιλώντας με στελέχη του Twitter. Να σημειωθεί επίσης ότι ο Μασκ έχει μεταθέσει στο Twitter μια ομάδα περίπου δώδεκα δικηγόρων από τις άλλες του εταιρείες για να αντιμετωπίσουν τα διαφόρων ειδών προβλήματα που υπάρχουν ή δημιουργεί ο ίδιος στην πλατφόρμα. Προφανώς τα ενοίκια, τουλάχιστον στα κεντρικά γραφεία της πλατφόρμας, θα καταβληθούν εντός των προθεσμιών αν και με τον Έλον Μασκ κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για το τι μπορεί να σχεδιάζει.

Naftemporiki.gr