Skip to main content

Το Μουντιάλ των σαλαχιών (βίντεο)

Μια ομάδα έξι σαλαχιών στη Βρετανία ζήλεψε τα επιτεύγματα των παικτών της Εθνικής Αγγλίας στο Κατάρ και αποφάσισαν να δείξουν τις δικές τους ικανότητες στο ποδόσφαιρο.

Την ώρα που η Εθνική Αγγλίας ετοιμάζεται για την αναμέτρηση της φάσης των 16 με τη Σενεγάλη στο Μουντιάλ του Κατάρ τα σαλάχια στο ενυδρεία Sea Life του Λονδίνου αποφάσισαν να δείξουν στους επισκέπτες αλλά και μέσω του Διαδικτύου σε όλο τον κόσμο ότι αν χρειαστεί μπορεί ο προπονητής της εθνικής ομάδας να υπολογίζει στη βοήθεια τους… Εξι σαλάχια του ενυδρείου αποφάσισαν να παίξουν ποδόσφαιρο και όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο τα καταφέρνουν θαυμάσια.

Εκτός από το χαριτωμένο του πράγματος η συμπεριφορά αυτή των σαλαχιών στο να οργανώσουν μια ομαδική δραστηριότητα με ένα τεχνητό αντικείμενο καθώς και η ικανότητα τους να μετακινούν τη μικρή μπάλα αποτελεί ήδη αντικείμενο μελέτης από τους ειδικούς. Στο εσωτερικό της μικρής μπάλας υπήρχε ένα δόλωμα, ένα ψάρι από αυτά που προτιμούν στη διατροφή τους τα σαλάχια. Οι επιστήμονες θεωρούσαν μέχρι σήμερα ότι τα σαλάχια βασίζονται στην αναζήτηση τροφής κυρίως στην ικανότητα τους να εντοπίζουν τα ηλεκτρικά πεδία που εκπέμπει η παρουσία και κίνηση άλλων θαλάσσιων ειδών. Όπως φαίνεται από την ενασχόληση τους με την μικρή μπάλα τα σαλάχια χρησιμοποιούν στο κυνήγι της τροφής και την οσμή τους.

Οι υπεύθυνοι του ενυδρείου αναφέρουν ότι τα σαλάχια ανήκουν στα ιδιαίτερα έξυπνα όντα του θαλάσσιου ζωικού βασιλείου  και για αυτό φροντίζουν να σχεδιάζουν συχνά κάποια πειράματα στα οποία τα σαλάχια καλούνται να αποκτήσουν την τροφή τους βρίσκοντας λύση σε κάποια δυσκολία που έχουν δημιουργήσει οι υπεύθυνοι του ενυδρείου για να φτάσουν στην τροφή.

https://www.youtube.com/watch?v=-XTCf1tOpqU

Naftemporiki.gr