Skip to main content

Νέα πολύχρωμη υπηρεσία επαλήθευσης λογαριασμών στο Twitter

REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

Ο Ελον Μασκ ανακοίνωσε ότι σε λίγες μέρες ξεκινά στο Twitter η υπηρεσία «Verified» που θα επαληθεύει και θα... μαρκάρει με διαφορετικό χρώμα τους λογαριασμούς των χρηστών της.

Ενώ το Twitter κλειδωνίζεται από ένα πλήθος προβλημάτων και η κατάσταση μετά την εξαγορά της πλατφόρμας από τον Ελον Μασκ κρίνεται ακόμη χαοτική το νέο αφεντικό του Twitter ανακοίνωσε την Παρασκευή με τιτίβισμα του ότι την επόμενη εβδομάδα θα κάνει την εμφάνιση της η υπηρεσία «Verified» μετά το φιάσκο της συνδρομητικής υπηρεσίας Twitter Blue στην οποία οι χρήστες έπρεπε να καταβάλουν οκτώ δολάρια για να λάβει το μπλε σηματάκι πιστοποίησης του. Χιλιάδες χρήστες αποφάσισαν να… τρολάρουν τον Μασκ και την υπηρεσία αυτή υποδυόμενοι άλλοι εταιρείες, άλλοι κάποιους διάσημους της σόου μπιζ και αρκετοί υποδυόμενοι τον Ελον Μασκ.

Η νέα υπηρεσία επαλήθευσης θα έχει διαφορετικό χρώμα ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκει ο χρήστης. Χρυσό σηματάκι θα παίρνουν οι εταιρείες, γκρι σηματάκι οι κρατικοί λογαριασμοί και το μπλε σηματάκι παραμένει για τους ιδιώτες χωρίς να υπάρχει προς το παρόν πρόβλεψη για διαφορετικό χρώμα σε χρήστες που ανήκουν στον κόσμο των «επωνύμων» δηλαδή καλλιτέχνες, αθλητές, σελέμπριτις κλπ. Μάλιστα σύμφωνα με τον Μασκ όλοι οι λογαριασμοί θα επαληθευθούν και θα επικυρωθούν με μη αυτόματο τρόπο διαδικασία που την χαρακτήρισε επώδυνη μεν αλλά απαραίτητη.

Παρά την αποτυχία του Twitter Blue ο Μασκ θέλει να επαναφέρει την υπηρεσία χωρίς ωστόσο να έχει αναφέρει αν και τι είδους αλλαγές θα υπάρχουν σε αυτή. Σύμφωνα με όσα έχει πει το νέο Twitter Blue θα κάνει την επανεμφάνιση του στις 2 Δεκεμβρίου. Η δημιουργία συνδρομητικών υπηρεσιών είναι πλέον ζωτικής σημασίας για την επιβίωση του Twitter από τη στιγμή που ο Μασκ έχει δηλώσει την αποστροφή του στα διαφημιστικά έσοδα τα οποία έτσι και αλλιώς συρρικνώνονται εξαιτίας της λειτουργίας της πλατφόρμας μετά την εξαγορά και ειδικότερα.

Naftemporiki.gr