Skip to main content

Samsung: Καινοτομίες για πιο “έξυπνη” καθημερινότητα

Ψυγεία που… φωτογραφίζουν το εσωτερικό τους, τηλεοράσεις που συνδυάζουν την εντυπωσιακή εικόνα με τη “φιλική” χρήση και πλυντήρια με “ευφυή” σχεδιασμό και λειτουργίες, είναι μερικά από τα προϊόντα που παρουσιάσθηκαν στην έκθεση Samsung European Forum 2016 στο Μονακό.

Τι θα μπορούσατε να κάνατε όταν, την ώρα που βρίσκεστε στο σουπερμάρκετ, δεν θυμάστε κατά πόσο σας έχει τελειώσει το γάλα στο σπίτι; Μέχρι σήμερα απλώς να μαντέψετε, στην περίπτωση που ζείτε μόνος ή εκείνη τη στιγμή δεν υπάρχει κανείς στο σπίτι, ώστε να ρίξει μια ματιά στο ψυγείο. Σε λίγους μήνες, ωστόσο, αν τη θέση της παλιάς σας συσκευής έχει πάρει το Family Hub της Samsung, τότε το μόνο που θα χρειάζεται είναι να χρησιμοποιήσετε το smartphone σας.

Ο λόγος είναι πως, εκτός από τη δυνατότητα σύνδεσης στο οικιακό δίκτυο, το Family Hub της Samsung διαθέτει κάμερες που φωτογραφίζουν το εσωτερικό του κάθε φορά που κλείνει η πόρτα. Έτσι, “φορτώνοντας” αυτές τις φωτογραφίες στο κινητό σας, θα μπορείτε σε δευτερόλεπτα να ελέγξετε αν όντως έχετε γάλα, όπως βέβαια και τι άλλο υπάρχει μέσα στο ψυγείο.

Το Family Hub αποτελεί μια χαρακτηριστική περίπτωση των καινοτομιών που αναπτύσσει η κορεατική εταιρεία για να κάνει πιο “έξυπνη” την καθημερινότητα εκατομμυρίων καταναλωτών και παρουσιάσθηκε στη φετινή έκθεση European Forum 2016 στο Μονακό, στις 11 Φεβρουαρίου, μαζί με τα υπόλοιπα προϊόντα που η Samsung θα κυκλοφορήσει άμεσα στην ευρωπαϊκή αγορά.

Κοινός παρονομαστής όλων των προϊόντων είναι πως διαθέτουν καινοτομίες οι οποίες εκμεταλλεύονται τις τελευταίες τεχνολογικές τάσεις, για να προσφέρουν πρωτοποριακές δυνατότητες που βελτιώνουν τον τρόπο ζωής. Το ψυγείο με τις ενσωματωμένες κάμερες, για παράδειγμα, είναι μια λύση που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του “έξυπνου” σπιτιού,  δηλαδή στην τάση για διασύνδεση ολοένα περισσότερων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών των νοικοκυριών.

Η τάση αυτή κατακτά και τη “Γηραιά Ήπειρο” , όπως ανέφερε στο European Forum ο David Lowes, CMO της Samsung Europe, αφού 80 εκατομμύρια ευρωπαϊκά νοικοκυριά θα έχουν γίνει “έξυπνα” μέχρι το 2020.

Σύμφωνα με τον Lowes, εκτός από καινοτόμα, τα προϊόντα της κορεατικής εταιρείας για το “έξυπνο” σπίτι ξεχωρίζουν επίσης για την ασφάλειά τους και την ευκολία στη χρήση. “Επιπλέον, οι καινοτομίες που αναπτύσσουμε δεν προορίζονται αποκλειστικά για τα hi-end μοντέλα, ώστε να μπορούν να τις αξιοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι καταναλωτές”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Νέες σειρές SUHD τηλεοράσεων

Η έμφαση που δίνει η Samsung στην ευκολία χρήσης αποτυπώνεται και στις νέες σειρές SUHD τηλεοράσεις που από την άνοιξη θα κυκλοφορήσουν στην ευρωπαϊκή αγορά. Έτσι, οι συσκευές έρχονται με ένα ριζικά ανασχεδιασμένο Smart Hub, για πολύ πιο απλή την αναζήτηση περιεχομένου και υπηρεσιών, όπως και με ένα “έξυπνο” τηλεχειριστήριο το οποίο αναγνωρίζει αυτόματα τις υπόλοιπες συσκευές που είναι συνδεδεμένες στην TV, ώστε να μπορεί κανείς με αυτό να ελέγχει και το home theater ή την παιχνιδομηχανή του.

Εκτός από τη “φιλική” χρήση, η κορεατική εταιρεία “προίκισε” τις καινούριες τηλεοράσεις της  συνδυάζεται και με εντυπωσιακή ποιότητα εικόνας, εξοπλίζοντάς τις με μία οθόνη 10-bit Quantum dot, τη λειτουργία Ultra Black για μείωση της αντανάκλασης του φωτός, και την τεχνολογία premium HDR (high dynamic range) για υψηλή φωτεινότητα (1.000 nit) με μεγάλο επίπεδο αντίθεσης ανάμεσα στις φωτεινές και τις σκοτεινές εικόνες.

Παράλληλα, η Samsung παρουσίασε το πρώτο Ultra HD Blu-ray Player (UBD-K8500), το οποίο εκτός την αναπαραγωγή δίσκων Blu-ray υπερυψηλής ευκρίνειας, τετραπλάσιας ανάλυσης από το Full HD οπτικοακουστικό υλικό, υποστηρίζει και την τεχνολογία HDR για να προσφέρει  64 φορές πιο υψηλή αποτύπωση χρωμάτων από τα παραδοσιακά Blu-ray players. Μάλιστα, το UBD-K8500 θα κυκλοφορήσει μαζί με την ταινία “The Martian” σε Blu-ray υπερυψηλής ευκρίνειας.

Το ψυγείο γίνεται κέντρο ελέγχου του σπιτιού

Όσον αφορά τις ηλεκτρικές συσκευές που παρουσιάσθηκαν στο European Forum 2016, αναμφισβήτητα “πρωταγωνιστής” ήταν το Family Hub, αφού οι ενσωματωμένες κάμερες αποτελούν απλώς ένα δείγμα των καινοτομιών που ενσωματώνει, με σκοπό να αποτελέσει το κέντρο ελέγχου του “έξυπνου” σπιτιού.

Γι’ αυτό τον λόγο, ενσωματώνει μία οθόνη αφής 21.5” Full HD LCD, χάρις στην οποία μια οικογένεια μπορεί να γράφει και να μοιράζεται σημειώσεις ή το πρόγραμμά της. Το ψυγείο είναι επίσης εξοπλισμένο με ηχεία, ώστε οι κάτοικοι του σπιτιού να έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν μουσική από ιντερνετικές υπηρεσίες και να προβάλουν τηλεοπτικό περιεχόμενο από τις Samsung Smart τηλεοράσεις τους.

Πλυντήριο με “ευφυΐα”

Ο σχεδιασμός, και πιο συγκεκριμένα η ξεχωριστή υποδοχή που διαθέτει, είναι ο πρώτος λόγος που χρίζει “έξυπνο” το νέο πλυντήριο AddWash Front-load της Samsung. Κι αυτό γιατί, μέσω αυτής της υποδοχής, μπορεί κανείς κατά τη διάρκεια της πλύσης να βάλει στον κάδο ένα ρούχο που ξέχασε, ή να προσθέσει επιπλέον απορρυπαντικό.

Ακόμη καλύτερα, το AddWash συνδέεται στο οικιακό δίκτυο ώστε, μέσω του smartphone, ο χρήστης του να μπορεί ανά πάσα στιγμή να ελέγξει τη διαδικασία του πλυσίματος ή, αν το επιλέξει,  να λάβει ειδοποίηση όταν πρόκειται να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος πλύσης.

Επιπλέον, το νέο μοντέλο της Samsung διαθέτει την τεχνολογία Super Speed, η οποία περιορίζει τον κύκλο πλύσης σε λιγότερο από 1 ώρα, χωρίς κανένα συμβιβασμό στην απόδοση.

Ρομποτική σκούπα με τηλεχειρισμό από το smartphone

Καινοτόμες δυνατότητες υποστηρίζει και η νέα ρομποτική σκούπα POWERbot Turbo Wi-Fi, χάρις στη δυνατότητα “επικοινωνίας” της με το smartphone του ιδιοκτήτη της, ώστε για παράδειγμα να μπορεί να ελέγξει την κίνησή της από απόσταση.

Επιπλέον,  μέσω του “Select & Go”, η σκούπα δημιουργεί έναν εικονικό χάρτη του σπιτιού που στέλνει ασύρματα στο smartphone, με κάθε δωμάτιο να μπορεί να πάρει ένα ξεχωριστό όνομα. Επομένως, ο χρήστης μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιλέξει ποια συγκεκριμένα σημεία ή δωμάτια στο σπίτι χρειάζονται καθάρισμα, δίνοντας “εντολή” στην POWERbot να καθαρίσει.

Παράλληλα, η POWERbot Turbo Wi-Fi έχει 70 φορές μεγαλύτερη απορρόφηση από την κορυφαία μάρκα ρομποτικής σκούπας, αφού διαθέτει το σύστημα Cyclone Force το οποίο χρησιμοποιεί δυνατές φυγόκεντρες δυνάμεις προκειμένου να απορροφήσει και να ξεχωρίσει την σκόνη στον εξωτερικό θάλαμο, προκειμένου να διατηρήσει τη βέλτιστη ισχύ απορρόφησης.