Ταραχές στην Αίγυπτο

STREAM
Ενεργό:1065ημέρες| Ενημερώσεις:1520
 
 
Συνεχής κάλυψη
31/05/2016 - 12:37VIDEO

Σε ισόβια δεσμά καταδικάστηκε ο ηγέτης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Μοχάμεντ Μπαντί και ακόμα 35 άτομα στην Αίγυπτο. Κατηγορούνται για συμμετοχή σε βίαια επεισόδια κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του 2013. Το ίδιο δικαστήριο επέβαλε ποινές κάθειρξης έως 15 έτη σε ακόμα 48 κατηγορούμενους και απήλλαξε 20. Μετά την αποπομπή του Μοχάμεντ Μόρσι από τον στρατό, εκατοντάδες μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος έχουν συλληφθεί. Ο Μοχάμεντ Μπαντί έχει ήδη καταδικαστεί σε θάνατο για άλλα αδικήματα.

euronews
17/05/2015 - 15:38VIDEO

Σε θάνατο καταδικάστηκε από αιγυπτιακό δικαστήριο ο Μοχάμεντ Μόρσι. Ο ανατραπείς πρόεδρος της Αιγύπτου κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή σε βίαια επεισόδια και για οργάνωση μαζικών αποδράσεων από τις φυλακές κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του 2011, που οδήγησε στην πτώση του καθεστώτος Μουμπάρακ. Η απόφαση του δικαστηρίου, θα τεθεί στην κρίση του Μεγάλου Μουφτή, η γνώμη του οποίου έχει καθαρά συμβουλευτικό χαρακτήρα.

euronews
17/05/2015 - 15:36VIDEO

Σφοδρή επίθεση εναντίον τόσο της αιγυπτιακής κυβέρνησης όσο και της Δύσης, εξαπέλυσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την επιβολή της εσχάτης των ποινών στον αποπεμφθέντα πρόεδρο της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι και άλλα στελέχη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

euronews
16/05/2015 - 16:45ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ο ισλαμιστής πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, χαιρετά καθώς εισέρχεται στην αίθουσα του δικαστηρίου του Καΐρου, για τη δίκη του. Την καταδίκη σε θάνατο του Μοχάμεντ Μόρσι, για συνωμοσία με ξένες ένοπλες οργανώσεις εναντίον της Αιγύπτου και για τον ρόλο του σε μαζικές αποδράσεις από φυλακές της χώρας το 2011, εισηγήθηκε το δικαστήριο του Καΐρου. Όπως συμβαίνει στην περίπτωση καταδίκης στην εσχάτη των ποινών, η υπόθεση παραπέμπεται στον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη της Αιγύπτου, τον Μεγάλο Μουφτή, για να εγκρίνει εάν θα εκτελεστεί η απόφαση. Στα τέλη του περασμένου μήνα ο Μόρσι είχε καταδικαστεί σε 20 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή, σήμερα όμως το αιγυπτιακό δικαστήριο του επέβαλε την ποινή του θανάτου.

REUTERS
Φόρτωση...