Σύλληψη Ρ. Κάρατζιτς

STREAM
Ενεργό:1816ημέρες| Ενημερώσεις:130
Συνεχής κάλυψη
12/07/2013 - 02:30VIDEO

Ανήμερα της 18ης επετείου της γενοκτονίας της Σρεμπρένιτσα, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης απήγγειλε την ενδέκατη κατηγορία σε βάρος του Ράντοβαν Κάρατζιτς. Ο πρώην Σερβοβόσνιος ηγέτης κατηγορείται για προσπάθεια εθνοκάθαρσης μεγάλων τμημάτων της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης από Κροάτες και Βόσνιους μουσουλμάνους. Εν τω μεταξύ, συγγενείς των θυμάτων της σφαγής της Σρεμπρένιτσα πλημμύρισαν το νεκροτάφειο του Ποτοτσάρι. Οι σοροί 409 ανθρώπων που σφαγιάστηκαν το 1995, αναγνωρίστηκαν και επιστράφηκαν στις οικογένειές τους μέσα σε φέρετρα, που ήταν καλυμμένα με πράσινες σημαίες. « Είναι πολύ σκληρό. Δεν μπορώ να ξέρω πώς νιώθουν οι μητέρες και οι αδερφές των θυμάτων, αλλά είναι σκληρό. Φανταστείτε πώς νιώθει η μητέρα αυτού του μωρού..» δηλώνει συγκλονισμένη συγγενής θύματος.

Youtube
16/10/2012 - 18:14VIDEO

Ο πρώην ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας Ράντοβαν Κάρατζιτς αρνήθηκε ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία στη Χάγη τις κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου που τον βαρύνουν, υποστηρίζοντας ότι αντί να τον κατηγορούν θα έπρεπε να τον επαινούν για τις ειρηνευτικές του προσπάθειες.

REUTERS
03/11/2009 - 15:54ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης εμφανίστηκε σήμερα ο πρώην ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας Ράντοβαν Κάρατζιτς, προκειμένου να ζητήσει περισσότερο χρόνο για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.

REUTERS
Φόρτωση...