Skip to main content

Γερμανία: Μεμονωμένα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης την Πρωτοχρονιά

Τουλάχιστον δέκα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης καταγγέλθηκαν κατά τη διάρκεια της γιορτής για την υποδοχή του νέου έτους στην Πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο, ενώ εννέα γυναίκες κατήγγειλαν ανάλογα περιστατικά στην Κολωνία. Μεμονωμένα επεισόδια αναφέρθηκαν σε διάφορα σημεία του Αμβούργου.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Βερολίνου, συνελήφθησαν ήδη επτά άτομα ως ύποπτα για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος γυναικών που γιόρταζαν την Πρωτοχρονιά στην καθιερωμένη συναυλία μπροστά στην Πύλη του Βρανδεμβούργου. Οι γυναίκες δέχθηκαν την φροντίδα ειδικά εκπαιδευμένου προσωπικού του γερμανικού Ερυθρού Σταυρού, που βρισκόταν στην «ζώνη ασφαλείας» που λειτουργούσε στο σημείο καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Στην Κολωνία, όπου το 2015 είχαν αναφερθεί δεκάδες περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης, εννέα γυναίκες κατήγγειλαν ανάλογα περιστατικά, ενώ αναγνωρίστηκαν ήδη τρεις ύποπτοι. Η αστυνομία πάντως περιέγραψε την κατάσταση ως «ένα τυπικό Σαββατοκύριακο», καθώς, όπως επισήμανε, στην πόλη είχε συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός ατόμων, ενώ τόνισε ότι δεν μπορεί να γίνει καμία σύγκριση με την κατάσταση που επικρατούσε στην πόλη την ίδια νύχτα του 2015.