Skip to main content

Βραζιλία: Ακυρώθηκε το καρναβάλι στους δρόμους του Ρίο ντε Τζανέιρο λόγω της Όμικρον

Οι αρχές στο Ρίο ντε Τζανέιρο ανακοίνωσαν την ακύρωση των εορτασμών του καρναβαλιού στους δρόμους τον επόμενο μήνα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων Covid-19 που προκαλεί η παραλλαγή Όμικρον.

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η πανδημία μπλοκάρει τις αποκριάτικες γιορτές στο Ρίο που εφέτος επρόκειτο να πραγματοποιηθούν από τις 25 Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου.

Η παρέλαση στους δρόμους του Ρίο των συγκροτημάτων που ονομάζονται blocos είναι διαφορετική από την πιο γνωστή παρέλαση της σχολής σάμπα που πραγματοποιείται στο περίφημο Sambadromo του Ρίο.

Το Sambadromo μπορεί να χωρέσει 70.000 άτομα γεγονός που επιτρέπει στις αρχές να ελέγχουν όσους εισέρχονται.«Το καρναβάλι στους δρόμους, δεδομένης της φύσης του και της δημοκρατικής του πτυχής, καθιστά αδύνατον κάθε είδους έλεγχο», δήλωσε ο δήμαρχος Εντουάρντο Πάες.

Το 2020, υπολογίζεται ότι επτά εκατομμύρια άνθρωποι συγκεντρωθηκαν για τις ημερήσιες παρελάσεις στο δρόμο.

Η άφιξη της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον, σε συνδυασμό με την αύξηση των συγκεντρώσεων Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, εκτόξευσαν τα κρούσματα Covid στα ύψη στο Ρίο.

Τα τέσσερα πέμπτα του πληθυσμού του Ρίο έχουν λάβει παντως τουλάχιστον δύο δόσεις του εμβολίου, ενώ σχεδόν το ένα τέταρτο έχει εμβολιαστεί και με τριτη δόση.

Περίπου το 67% των 213 εκατομμυρίων κατοίκων της Βραζιλίας είναι εμβολιασμένοι με δύο δόσεις, ενώ το 12% έχει κάνει την τρίτη. Σχεδόν 620.000 άνθρωποι στη Βραζιλία έχουν πεθάνει από τον κορονοιό, γεγονός που φέρνει τη χώρα στη δευτερη θέση στον κόσμο σε νεκρούς,μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

naftemporiki.gr