Όλγα Κεφαλογιάννη: Αυτονόητη υποχρέωση η συνέχιση της συμμετοχής μου στην Επιτροπή Θεσμών

«Αδιάλειπτη η παρουσία μου» επισημαίνει η βουλευτής απαντώντας σε «φήμες και δημοσιεύματα»
Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022 15:58
UPD:16:25
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
A- A A+

«Η συνέχιση της συμμετοχής μου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση» τονίζει η βουλευτής Α΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Όλγα Κεφαλογιάννη σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την οποία απαντά σε «φήμες, δημοσιεύματα και 'πληροφορίες'».

Η κ. Κεφαλογιάννη σημειώνει πως είναι μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας από το 2015 και πως στη διάρκεια της παρούσας περιόδου έχει αδιάλειπτη παρουσία στην επιτροπή, ακόμα και κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης της. Επισημαίνει ακόμη πως η συνέχιση της συμμετοχής της «ιδίως σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, αποτελεί επιβεβλημένο κοινοβουλευτικό της καθήκον». 

Ξεκαθαρίζει επίσης πως «η αντικατάσταση των βουλευτών σε οποιαδήποτε επιτροπή είναι κοινοβουλευτική πρακτική που γίνεται κατόπιν επιθυμίας του ίδιου του βουλευτή να αντικατασταθεί λόγω προσωπικού κωλύματος, κάτι το οποίο στην περίπτωση μου δεν υφίσταται».

Ακολουθεί αναλυτικά η δήλωση της κ. Κεφαλογιάννη: 

«Μια οφειλόμενη απάντηση, σε φήμες, δημοσιεύματα και 'πληροφορίες. Είμαι μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας από το 2015, έχοντας εκπληρώσει με απόλυτη συνέπεια τα βουλευτικά μου καθήκοντα, συμμετέχοντας συστηματικά και ενεργά σε αυτήν την τόσο σημαντική κοινοβουλευτική επιτροπή για τη διαφάνεια στην πολιτική ζωή του τόπου και τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών.

Κατά την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, χρειάστηκε μαζί με τους συναδέλφους μου της Κ.Ο. της ΝΔ να δώσουμε σκληρές και κρίσιμες μάχες ενάντια στον αυταρχισμό και την απέχθεια της τότε κυβέρνησης στον δημόσιο έλεγχο.

Θυμίζω κρίσιμα θεσμικά ζητήματα, που αφορούσαν από τη συστηματική υποβάθμιση των ανεξάρτητων αρχών, μέχρι την προσπάθεια καθυπόταξης των μέσων μαζικής ενημέρωσης, όπως ήταν η ιστορία των τηλεοπτικών αδειών.

Κατά τη διάρκεια της παρούσας περιόδου έχω αδιάλειπτη παρουσία στην επιτροπή, ακόμα και κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης μου ή και κατά την πρώτη περίοδο μετά τον τοκετό, μέχρι και την τελευταία συνεδρίαση της 29ης Ιουλίου 2022. 

Οφείλω να θυμίσω ότι η αντικατάσταση των βουλευτών σε οποιαδήποτε επιτροπή είναι κοινοβουλευτική πρακτική που γίνεται κατόπιν επιθυμίας του ίδιου του βουλευτή να αντικατασταθεί λόγω προσωπικού κωλύματος, κάτι το οποίο στην περίπτωση μου δεν υφίσταται.

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η συνέχιση της συμμετοχής μου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ιδίως σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση και επιβεβλημένο κοινοβουλευτικό μου καθήκον».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή