Κ. Σκρέκας: Μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος θα δουν οι καταναλωτές από το νέο έτος

Κυριακή, 03 Οκτωβρίου 2021 17:19
A- A A+

Μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος, όλων των πολιτών, από το νέο έτος προανήγγειλε σε συνέντευξή του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε σημαντική μείωση, σε μια προσπάθεια καθησυχασμού των πολιτών για τις αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι μακροπρόθεσμα θα υπάρξουν και ελαφρύνσεις στα ήδη υπάρχοντα τέλη. 

«Από την επόμενη χρονιά θα υπάρξει σημαντική μείωση, που θα ανακοινώσουμε τις επόμενες εβδομάδες, σε ό,τι αφορά τις ΥΚΩ, γιατί έχουμε προχωρήσει σε μικρή ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης, κι από εκεί θα εξοικονομήσουμε αρκετές δεκάδες εκατ. ευρώ από την επόμενη χρονιά, τα οποία θα αφαιρεθούν από τους λογαριασμούς όλων των καταναλωτών», υπογράμμισε ο κ. Σκρέκας. 

«Έως το τέλος του χρόνου θα ξέρουμε ποια ακριβώς θα είναι αυτή η ελάφρυνση. Την έχουμε υπολογίσει, είναι αρκετά σημαντική, και θα ανακοινώσουμε και ποια θα είναι η ελάφρυνση τα επόμενα χρόνια από τα τέλη μέσα από το επενδυτικό πλάνο που προωθούμε ως κυβέρνηση και ο ΑΔΜΗΕ, ο αρμόδιος διαχειριστής, υλοποιεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός. 

 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή