Μ. Χάνκοκ: Θα συνυπολογιστούν όλα τα δεδομένα για την άρση του lockdown

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021 10:17
UPD:11:00
REUTERS/Henry Nicholls
A- A A+

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα κρίνει αυτήν την εβδομάδα πόσο γρήγορα μπορεί να εξέλθει η Αγγλία από το lockdown που έχει επιβληθεί για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της Covid-19, αλλά ο απολογισμός των νεκρών και ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία εξακολουθούν να είναι πάρα πολύ υψηλοί, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

«Θα πρέπει να δούμε τα δεδομένα», σημείωσε ο Χάνκοκ σε δηλώσεις που έκανε στο Sky News. «Όλοι θέλουμε να εξέλθουμε από αυτό το ταχύτερο που μπορούμε με ασφάλεια, και είναι σημαντικά και τα δύο, και η ταχύτητα και η ασφάλεια», υπογράμμισε.

«Το θέμα είναι να κριθεί πόσο γρήγορα και με ασφάλεια, πόσο γρήγορα μπορούμε να το κάνουμε αυτό με ασφάλεια. Αυτή είναι η κρίση που θα κάνουμε αυτήν την εβδομάδα, κοιτάζοντας τα δεδομένα, ενόψει του καθορισμού από τον πρωθυπουργό του οδικού χάρτη, στις 22 Φεβρουαρίου», πρόσθεσε.

«Επομένως αυτές είναι οι κρίσεις που θα γίνουν αυτήν την εβδομάδα», συνέχισε.

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς, ο Ματ Χάνκοκ τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, «να έχουν εμβολιαστεί όλοι οι άνω των 70».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Sky News και το ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή