Νοσοκομείο Δράμας: Κανένα πρόβλημα με την παροχή οξυγόνου, τονίζει η διοίκηση

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020 13:25
UPD:13:30
REUTERS/ALEXANDROS AVRAMIDIS
A- A A+

«Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε με την απαραίτητη παροχή οξυγόνου σε Κλινική COVID. Όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς στο Νοσοκομείο μας έχουν την απαιτούμενη ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική φροντίδα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του νοσοκομείου Δράμας. 

Η διοίκηση του νοσοκομείου προέβη στην συγκεκριμένη ανακοίνωση, μετά από αναφορές, όπως διευκρινίζει για πρόβλημα με το οξυγόνο στο νοσοκομείο, και για αποφυγή παρερμηνειών που ενδέχεται να δημιουργήσουν σύγχυση στους συμπολίτες μας.
Υπενθυμίζεται ότι ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιάννης Παπαδόπουλος, επεσήμανε σήμερα ότι ξέμεινε από φιάλες οξυγόνου το νοσοκομείο, οι οποίες είναι απαραίτητες για ασθενείς με τον ιό. 

Ο κ. Παπαδόπουλος, μιλώντας σήμερα στο MEGA, σημείωσε ότι, σήμερα θα τελειώσει το «μαρτύριο»,  καθώς θα γίνει προμήθεια  65 μικρών και μεγάλων φιαλών οξυγόνου από το εξωτερικό,  για την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου, συμπληρώνοντας ότι το σύστημα έφτασε στα όρια του, λόγω της αύξησης των νοσηλειών. 

Ωστόσο, η διοίκηση του νοσοκομείου δηλώνει ότι παρέμβαση στην οποία έχει ήδη προβεί το νοσοκομείο και για την οποία χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. με τήρηση όλων των νόμιμων διαδικασιών, αφορά στην αύξηση της παροχής οξυγόνου του υποσταθμού από 14-18m3/h σε 2*25m3/h στην Κλινική COVID 2, προκειμένου να υπάρχει ενίσχυση της υφιστάμενης παροχής. 

Για να επιτευχθεί, όπως σημειώνει η διοίκηση, το παραπάνω και με γνώμονα την απόλυτη ασφάλεια για τους ασθενείς της συγκεκριμένης κλινικής, «προμηθευόμαστε φιάλες οξυγόνου προκειμένου να παρασχεθεί οξυγόνο στους νοσηλευόμενους, για το χρονικό διάστημα της 1 ώρας που θα χρειαστεί για την αναβάθμιση του υποσταθμού». 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή