Ουάσιγκτον: Η συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ στο επίκεντρο των επαφών του Ν. Παππά

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019 08:11
UPD:08:21
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Για την «πολυεπίπεδη συνεργασία» Ελλάδας-ΗΠΑ, με έμφαση στην νεοφυή επιχειρηματικότητα, στην ανάπτυξη μεγάλων υποδομών, αλλά και στην εξερεύνηση του Διαστήματος, συζήτησαν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής επικεφαλής του Γραφείου Τεχνολογίας του Λευκού Οίκου, Μάικλ Κράτσιο, στη συνάντηση που είχαν στην Ουάσινγκτον.

Αναγνωρίζοντας πως υπάρχουν σημαντικά πεδία συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και αμερικανικών επιχειρήσεων, ο κ. Παππάς και Κράτσιο μελέτησαν πιθανές κοινές εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες για την αξιοποίηση τους. Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε και μια αποτίμηση της περσινής διοργάνωσης της ΔΕΘ, στην οποία οι ΗΠΑ ήταν η τιμώμενη χώρα και είχαν εκπροσωπηθεί, μεταξύ άλλων, από μια σειρά σημαντικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της τεχνολογίας. 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τα βήματα που κάνει η Ελλάδα στον διαστημικό τομέα, με πιο πρόσφατο το παράδειγμα της υπογραφής συνεργασίας ανάμεσα στον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό και την NASA για την αποστολή ελληνικού ρομποτικού οχήματος στη Σελήνη. Επιπλέον, μίλησε για το Εθνικό Ευρυζωνικό Σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει 4 δισ. επενδύσεις, καθώς και το σύνολο των πρωτοβουλιών της Πολιτείας για την επίτευξη της «Δίκαιης Ψηφιακής Ανάπτυξης».

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Νίκος Παππάς ανέφερε ότι στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του στις ΗΠΑ είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. 

«Η συνεργασία πλέον είναι πολυεπίπεδη και αφορά και τομείς όπως η νεοφυής επιχειρηματικότητα, η ανάπτυξη μεγάλων υποδομών, η εξερεύνηση του Διαστήματος και άλλα. Αποτυπώνει, δε, τις στρατηγικά καλές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ», τόνισε. 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή