Λεμέρ: Δεν θα είμαι στο Νταβός της Ερήμου, οι καταγγελίες είναι σοβαρές

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018 10:19
UPD:10:23
REUTERS/Christian Hartmann
A- A A+

To όνομα του Μπρινό Λεμέρ προστέθηκε στη μακρά λίστα των επισήμων, που αποφάσισαν να μποϊκοτάρουν το επενδυτικό συνέδριο της Σαουδικής Αραβίας, γνωστό και ως «Νταβός της Ερήμου», εξαιτίας της υπόθεσης Κασόγκι.  

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών δεν είχε κάνει μέχρι στιγμής γνωστές τις προθέσεις του, την ώρα που κορυφαία στελέχη του χρηματοοικονομικού και τεχνολογικού κλάδου, υπουργοί άλλων χωρών, αλλά και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, είχαν ματαιώσει τα σχέδιά τους για συμμετοχή, παγώνοντας τα επενδυτικά σχέδια του Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν. 

Η εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου- που σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές έπεσε θύμα άγριας δολοφονίας στο προξενείο της Κωνσταντινούπολης- ανάγκασε κυβερνήσεις και επιχειρήσεις με στενούς δεσμούς με την Σαουδική Αραβία να πουν όχι στο επενδυτικό προσκλητήριο. 

«Όχι δεν θα πάω» ξεκαθάρισε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Public Senat ο Γάλλος υπουργός, προσθέτοντας ότι «οι καταγγελίες είναι σοβαρές».  Ερωτηθείς πάντως εάν τίθενται σε κίνδυνο οι διμερείς σχέσεις από την απόφαση αυτή, είπε: «Σίγουρα όχι». 

Το Παρίσι και το Ριάντ έχουν στενές σχέσεις όχι μόνο σε διπλωματικό επίπεδο, αλλά και σε εμπορικό και ευρύτερα οικονομικό, με deals πολλών δισεκατομμυρίων στον τομέα της ενέργειας, του αμυντικού εξοπλισμού, αλλά και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή