ΠΑΣΟΚ: Ανίκανη η κυβέρνηση να ανταποκριθεί στην ανάπτυξη

«Όσο γρηγορότερα φύγουν τόσο καλύτερα»
Τρίτη, 06 Μαρτίου 2018 14:49
UPD:14:49
SOOC/Alexandros Michailidis
A- A A+

Επίθεση στην κυβέρνηση για την «ανικανότητά της», όπως σημείωσε, να ανταποκριθεί στο κεντρικό ζητούμενο της χώρας, την ανάπτυξη, εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή  την πρώτη εκτίμηση της ΕΛΣΤΑΤ για αύξηση του ΑΕΠ μόλις 1,4% το 2017.

Με ανακοίνωση του οικονομικού τομέα, το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη τονίζει πως η προβλεπόμενη από όλους τους διεθνείς οργανισμούς ανάπτυξη 8 - 8,5% την τριετία 2015 - 17 πρακτικά μηδενίστηκε την ώρα που η Ευρωζώνη ανέκαμψε και οι τιμές του πετρελαίου ήταν χαμηλές. «Πρόκειται για θλιβερές επιδόσεις», τονίζεται.

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, οι μόνοι που έχουν κάθε λόγο να τρίβουν τα χέρια τους είναι οι δανειστές και οι τραπεζίτες, «εγχώριοι και ξένοι».

  • Οι δανειστές γιατί πήραν ως εγγύηση τον έλεγχο της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια και εξασφάλισαν την αποπληρωμή των τόκων των δανείων μέχρι το 2022 με τα υπερβολικά πρωτογενή πλεονάσματα.
  • Οι ξένοι τραπεζίτες γιατί πήραν δώρο από την Κυβέρνηση Τσίπρα 6,5 δισ ευρώ προϊόν κερδοσκοπίας τους στα ελληνικά ομόλογα.
  • Οι εγχώριοι τραπεζίτες γιατί πήραν τις τράπεζες αντί πινακίου φακής με το δημόσιο να ζημιώνει 25 δισ ευρώ.

Και η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ καταλήγει πως: «Αυτός είναι ο απολογισμός της τριετίας Τσίπρα, γενναιόδωροι στους τραπεζίτες, ευχάριστοι στους δανειστές, ακατάλληλοι για τη χώρα. Όσο γρηγορότερα φύγουν τόσο καλύτερα».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή