Skip to main content

Σίλβα: Μένω στον Ολυμπιακό

Ο Μάρκο Σίλβα όχι μόνο δεν φεύγει από τον Ολυμπιακό, αφού ούτως ή άλλως έχει συμβόλαιο, αλλά αποκάλυψε πως ετοιμάζει ήδη με τους συνεργάτες του την ομάδα της νέας περιόδου, καθώς ο σχεδιασμός βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Πορτογάλος τεχνικός παραχώρησε συνέντευξη στη NOVA και αποκάλυψε τις προθέσεις του, δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από το σύλλογο και, γενικά, μίλησε εφ΄ όλης της ύλης. 

«Είναι αλήθεια πως είμαι πολύ ικανοποιημένος, με τη δουλειά, με τα αποτελέσματα και με την ομάδα. Οι αρμόδιοι είναι κι αυτοί ικανοποιημένοι και έχω ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο και όταν όλοι είναι ικανοποιημένοι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να βελτιωνόμαστε» είπε ο Σίλβα. 

Στη συνέχεια ο 39χρονος τεχνικός μίλησε, μεταξύ άλλων, για:

Την πιο δυνατή στιγμή του έως τώρα στον Ολυμπιακό: «Υπάρχουν πολλές. Έχουμε ζήσει αρκετά πράγματα φέτος, είτε αγωνιστικά είτε όχι, θετικά και αρνητικά αλλά θα πω τα ματς με την Άντερλεχτ, μερικά ματς όπως τα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ»

Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Μην έχετε καμία αμφιβολία, τον τίτλο τον γιόρτασα και με το παραπάνω με τη Βέροια, όταν τελείωσε μαθηματικά το πρωτάθλημα. Το ματς με τον Παναθηναϊκό έχει άλλη σημασία, ήταν ένα έντονο ματς, ο τίτλος όμως κερδήθηκε με τη Βέροια»

Το πως είχε ετοιμάσει εκείνο το παιχνίδι: «Δεν ήμασταν έτοιμοι, καθώς ο Πάρντο δεν ήταν έτοιμος και προτιμήσαμε να τον κρατήσουμε για το δεύτερο μέρος. Είχαμε τη δυσκολία με τον Τζίμι, προτιμήσαμε να ξεκινήσουμε ένα ματς με το σκεπτικό πως θα ήταν πιο κλειστό και στη συνέχεια να βάλουμε παίκτες που ανοίγουν άμυνες»

Τη διαχείριση του δυναμικού και των αποτελεσμάτων και το πόσο επηρέασαν την ομάδα: «Η αλήθεια είναι πως προσπαθώ να κρατώ μια ισορροπία στις αντιδράσεις, κανένας δεν γίνεται να μείνει αήττητος για πάντα, πιστεύω όμως στο υλικό της ομάδας και πρέπει να παραμένεις πιστός στην ιδέα που έχεις»

Τη νοοτροπία του Ολυμπιακού και αν βλέπει το μέλλον του στην Ελλάδα: «Είναι αλήθεια πως είμαι πολύ ικανοποιημένος, με τη δουλειά, με τα αποτελέσματα και με την ομάδα. Οι αρμόδιοι είναι και αυτοί ικανοποιημένοι και έχω ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο και όταν όλοι είναι ικανοποιημένοι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να βελτιωνόμαστε»

Το που έπρεπε να γίνει η υπέρβαση: «Θα μπορούσαμε να πούμε πως απ΄ τη στιγμή που πήραμε το πρωτάθλημα σίγουρα αυτό που θα θέλαμε είναι κάτι παραπάνω στην Ευρώπη. Το προσπαθήσαμε και στόχος για την επόμενη χρονιά είναι να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται για την Ευρώπη»

Την άποψη των άλλων προπονητών που θεωρούν φαβορί την ομάδα του: «Πιστεύω πως η βαθμολογία δεν λέει ποτέ ψέματα. Όταν κερδίζεις το πρωτάθλημα τόσο νωρίς, όταν νικάς συνέχεια δεν υπάρχουν αμφιβολίες. Σέβομαι όλους τους αντιπάλους αλλά με ενδιαφέρει πιο πολύ η γνώμη των δικών μας φιλάθλων και των ανθρώπων του Ολυμπιακού. Εγώ σκέφτομαι το πως θα είμαστε καλύτεροι του χρόνου»

Το αν η ημερομηνία έναρξης των προκριματικών επηρεάσει τον προγραμματισμό για τις μεταγραφές: «Θα επηρεαστούν οι μεταγραφές, όμως θα πρέπει να δούμε και ποιοι παίκτες θα μείνουν μέχρι εκείνη την ώρα. Είναι σημαντικό το να ξέρω την ημερομηνία, αλλά αυτά τα παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι, γιατί από αυτό θα εξαρτηθεί και η οικονομική δυνατότητα του συλλόγου»

Τους δανεικούς παίκτες: «Γίνονται συζητήσεις που δεν είναι ακόμα καθοριστικές. Για όλη αυτή τη λίστα κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή. Για παράδειγμα, η περίπτωση του Μανιάτη είναι διαφορετική απ΄ τις υπόλοιπες, είναι ένας εκ των αρχηγών της ομάδας και σημαντικός παίκτης για τον Ολυμπιακό. Όλοι αυτοί είναι φέτος πρωταθλητές, άλλος φαίνεται περισσότερο, άλλος λιγότερο αλλά όλοι έχουν βοηθήσει»

Τις επιλογές του: «Είναι δύσκολο το να κόβεις παίκτες, μπορούσα στην Ευρώπη να δηλώσω μόνο 21 και διάλεξα τους πιο έτοιμους. Έγιναν και ατυχείς επιλογές για παράδειγμα η επιλογή του Μανιάτη που δεν ήταν έτοιμος ή ο Μπουχαλάκης που τραυματίστηκε και έμεινε καιρό εκτός»

Τα σημεία ενίσχυσης και το αν έχει ξεχωρίσει παίκτες από το ελληνικό πρωτάθλημα: «Δεν θα πω ονόματα για παίκτες από την Ελλάδα, θέλω παίκτες ποιοτικούς και διαθέσιμους να μας βοηθήσουν. Είναι σημαντικό για τον κόσμο να έχουμε διάσημους παίκτες και για την ομάδα να έχει Έλληνες, αλλά η ομάδα είναι σημαντικό να έχει ποιότητα και να θέλουν κι εκείνοι να έρθουν για να βοηθήσουν την ομάδα»

Τις ακαδημίες: «Είμαστε πολύ προσεκτικοί, παρακολουθούμε τα παιδιά και αρκετά έχουν πάρει ευκαιρίες και έχουν ταξιδέψει μαζί μας. Είναι και αυτοί πολύ προσεκτικοί, κάποιοι θα έρθουν στην προετοιμασία με την πρώτη ομάδα και μετά θα είναι στο χέρι τους να αποδείξουν το αν μπορούν να σταθούν. Πιστεύω πως τρία άτομα θα είναι στην πρώτη ομάδα»

Το αν μπορεί να είναι ο Φορτούνης ο επόμενος ηγέτης του Ολυμπιακού: «Ο Φορτούνης φέτος ήταν ένα στοίχημα και απέδειξε πως έχει τις ικανότητες για να σταθεί σε ένα τόσο μεγάλο σύλλογο. Κάθε φορά που μιλάμε του λέω πως όλα εξαρτώνται από τον ίδιο. Υπάρχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης και έχει όλα τα προσόντα να γίνει ο επόμενος ηγέτης της ομάδας μας, φέτος έπαιξε και στο Τσάμπιονς Λιγκ, είδε πόσο απαιτητικό είναι το επίπεδο και από εκείνο θα εξαρτηθεί η πορεία του»

Τη ζωή του στην Ελλάδα και τον Πειραιά: «Μου αρέσει πολύ η ζωή. Ο προπονητής όμως δεν έχει ελεύθερο χρόνο, αλλά όσα έχω δει μου αρέσουν πολύ. Πήγα στην Ακρόπολη, είναι πολύ σημαντικό μνημείο»

Το αν μπορεί ο Ολυμπιακός να κάνει την υπέρβαση: «Φυσικά και μπορεί και γι΄ αυτό δουλεύουμε. Ο Ολυμπιακός δεν έχει κάνει ακόμα την υπέρβασή του. Στους οκτώ μήνες που είμαι εδώ το πρώτο πράγμα που ήθελα να περάσω είναι να παίζουμε ποιοτικά και με πίεση, αποτελεσματικοί στην επίθεση και δυνατοί στην άμυνα. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν και θα δούμε που υστερούμε. Θέλουμε μια ομάδα που να έχει την κατοχή και να κερδίζει άμεσα την μπάλα όταν τη χάνει»

Το προσφυγικό: «Ένα από τα πράγματα πολύ σημαντικά στο σύλλογο είναι η υπερηφάνειά του. Ένας μεγάλος σύλλογος δεν κοιτά μόνο τις νίκες. Ο πρόεδρος έχει πάρει μεγάλες πρωτοβουλίες και χαίρομαι που είμαι σε ένα σύλλογο που δεν σκέφτεται μόνο τα αγωνιστικά»

Τον εαυτό του: «Όποιος προσπαθεί να αντιγράψει τον Μουρίνιο σίγουρα θα αποτύχει. Εγώ συνεχίζω τη σκληρή δουλειά. Πάντα προσπαθώ να βελτιώνομαι. Στην Πορτογαλία υπάρχει μόνος ένας special, ο Μουρίνιο. Εγώ θέλω μόνο να συνεχίσω να βελτιώνομαι».