Skip to main content

Βρετανία: «Δεν χρειάζονται νέα μέτρα», λέει ο Τζόνσον

Δεν απαιτούνται νέα μέτρα τώρα στη Βρετανία για την καταπολέμηση της παραλλαγής Όμικρον, η οποία είναι «προφανώς πιο ήπια» από προηγούμενες μορφές του κορωνοϊού, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

«Ο δρόμος προς τα εμπρός για τη χώρα στο σύνολό της είναι να συνεχίσει την πορεία που ακολουθούμε», είπε στους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς. «Φυσικά θα διατηρήσουμε όλα τα μέτρα υπό εξέταση, αλλά το μείγμα των μέτρων που εφαρμόζουμε αυτή τη στιγμή είναι νομίζω το σωστό».

Παρά την τεράστια αύξηση των λοιμώξεων, ο Τζόνσον μέχρι στιγμής έχει αντισταθεί κυρίως στην επιβολή νέων περιορισμών στην Αγγλία. Η Σκωτία, η Ουαλία και η Βόρεια Ιρλανδία, που έχουν τους δικούς τους κανόνες, έχουν επιβάλει ορισμένα νέα μέτρα.

Ο Τζόνσον είπε ότι η πίεση στα νοσοκομεία θα είναι «σημαντική» τις επόμενες δύο εβδομάδες, αλλά η Όμικρον ήταν «αφανώς πιο ήπια» από τις προηγούμενες παραλλαγές και η χώρα ήταν σε ισχυρότερη θέση από ό,τι νωρίτερα στην πανδημία.

Η Βρετανία είχε ένα «πολύ, πολύ υψηλό επίπεδο» εμβολιασμού, είπε, και συνέχιζε να ενισχύει τις άμυνές της με το ενισχυτικό πρόγραμμα για τις αναμνηστικές δόσεις.

«Η πλειονότητα των ανθρώπων που βρίσκονται στη ΜΕΘ δεν έχουν εμβολιαστεί και η συντριπτική πλειονότητα – περίπου το 90% – δεν έχει ενισχυθεί», είπε κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε κέντρο εμβολιασμών στο Buckinghamshire, στη νοτιοανατολική Αγγλία.

Ο Τζόνσον επέβαλε περιορισμένα μέτρα στην Αγγλία, γνωστά ως «Σχέδιο Β», τον περασμένο μήνα, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μασκών στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα καταστήματα, αλλά δεν διέταξε περιορισμούς στις συγκεντρώσεις ή το κλείσιμο επιχειρήσεων.

Η κυβέρνηση δήλωσε την Κυριακή ότι τα μεγαλύτερα παιδιά στην Αγγλία θα πρέπει να φορούν μάσκες προσώπου όταν επιστρέψουν μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters