Skip to main content

ΕΠΟ: NOVA, ΕΡΤ και PAOK TV δεν εμπλέκονται στο VAR

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Ευάγγελος Γραμμένος, απέστειλε επιστολή στον διευθύνοντα σύμβουλο της Nova, Πάνο Παπαδόπουλο.

Σε αυτή, ο πρόεδρος της ΕΠΟ αναφέρει ρητά ότι καμία από τις ανδόχους παραγωγής του τηλεοπτικού σήματος, δηλαδή NOVA, ΕΡΤ και PAOK TV, δεν έχει εμπλοκή με το σύστημα του VAR, καθώς το συνδρομητικό κανάλι είχε ζητήσει από την Ομοσπονδία να τοποθετηθεί επίσημα για το θέμα, προκειμένου να πάψει να συνδέεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Η επιστολή:

«Σε απάντηση των από 13.09. και 18.10.2019 επιστολών σας, και κατόπιν της πρόσφατης συνάντησης με την κα Κασκανιώτη, επιθυμώ να διευκρινίσω τα εξής:

Οι ανάδοχοι παραγωγής και προβολής του τηλεοπτικού σήματος των αγώνων της Super League1 (NOVA, ERT, PAOK TV) συμμετέχουν στην υλοποίηση του συστήματος VAR, σύμφωνα με το διεθνές πρωτόκολλο, παρέχοντας στο λογισμικό του το σήμα της τηλεοπτικής παραγωγής και μόνον.

Ουδεμία άλλη εμπλοκή έχουν στην οργάνωση και λειτουργία του VAR, πολύ δε περισσότερο στην εφαρμογή του πρωτοκόλλου και των προβλεπομένων κανόνων παιχνιδιού, καθώς και στη λήψη των διαιτητικών αποφάσεων».