Skip to main content

Σούπερ Λίγκα: Ο Εργοτέλης πήρε το ντέρμπι της Κρήτης, 3-2, τον ΟΦΗ

Εκτός επικίνδυνης ζώνης βρίσκεται ο Εργοτέλης (έχει κι ένα ματς λιγότερο), μετά τη σημερινή του νίκη επί του ΟΦΗ με 3-2 στο ντέρμπι του Ηρακλείου.

Μετά από πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα η ομάδα του Ταουσιάνη μπορεί βάσιμα, πλέον. να ελπίζει στην αποφυγή του υποβιβασμού, σε αντίθεση με τον ΟΦΗ, που μετά τη μεγάλη επιτυχία επί του ΠΑΟΚ φάνηκε να μην έχει δυνάμεις και μετά τη μείωση βαθμών που του επιβλήθηκε (10) πολύ δύσκολα θα παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα.

Η 23η αγωνιστική βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν το σπουδαίο τρίποντο στα πρώτα 36 λεπτά του αγώνα. Ακόμη κι αν έμειναν με 10 παίκτες από το 23ό λεπτό, όταν στην επίτευξη του πρώτου γκολ από τον Μποε, ο Γκέντσογλου αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για χτύπημα στο Ροβίδη.

Η «απάντηση» του ΟΦΗ ήταν άμεση και στο 31΄ με το Μακρή οι φιλοξενούμενοι έφεραν το ματς στα ίσια. Κι, όμως, αντί το γκολ αυτό να «ανεβάσει» τους παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου, οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που μέσα στο επόμενο πεντάλεπτο πέτυχαν άλλα δύο γκολ με τους Τζίλας και Γκοργκς, διαμορφώνοντας το 3-1.

Οι «ασπρόμαυροι» πίεσαν πάρα πολύ στο δεύτερο μέρος και θα μπορούσαν να σκοράρουν στο 51΄ με το Λαμπρόπουλο (απόκρουσε ο Σαράνοφ), ενώ στο 56΄ το σουτ του Κουτσιανικούλη βρήκε το δοκάρι κι έφυγε άουτ.

Τελικά τα κατάφεραν στο 68΄ με το Μπερεμπασβίλι (2-3), ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων το σουτ του Κάλαϊτζιτς σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Παρά την πίεση που δέχθηκε η άμυνα του Εργοτέλη στο δεύτερο ημίχρονο άντεξε, έστω και με παίκτη λιγότερο και δικαιολογημένα, παίκτες και τεχνικό τιμ πανηγύρισαν έντονα μετά το σφύριγμα της λήξης το σπουδαίο «τρίποντο».