Skip to main content

«Έσπασε το ρόδι» ο Πανιώνιος

Την πρώτη του νίκη στην Α1 μπάσκετ μετά από 3 σερί ήττες πέτυχε σήμερα (19/10) ο Πανιώνιος, σε ματς-θρίλερ με το Ρέθυμνο. «Θρίλερ» και στην Πάτρα με νικητή τον Προμηθέα επί του Κολοσσού Ρόδου, ενώ Ιωνικός Νικαίας και Ηρακλής «απέδρασαν» με «διπλά» από Θεσσαλονίκη και Λάρισα.

Το Ρέθυμνο «άγγιξε» τη νίκη στη Νέα Σμύρνη, αλλά το τραγικό λάθος που έγινε στα τελευταία δευτερόλεπτα έδωσε τη δυνατότητα στον Πάσαλιτς να ευστοχήσει από τα 6.75μ και να χαρίσει το πρώτο «δίποντο» στο πρωτάθλημα στον Πανιώνιο με 70-67. Για τους Κρήτες ήταν η 4η ήττα σε ισάριθμα ματς από την έναρξη της περιόδου.

Στο ντεμπούτο του με την φανέλα του Πανιωνίου ο Σάμιουελς έκανε αμέσως τη διαφορά και με 22 πόντους, αλλά και 9 ριμπάουντ είχε καταλυτική συμβολή στην επίτευξη της νίκης.

Στην Πάτρα ο Κολοσσός Ρόδου άγγιξε την υπέρβαση, αλλά ο Προμηθέας ήταν η ομάδα που χαμογέλασε στο φινάλε και με το τελικό 81-80 πανηγύρισε την 3η νίκη του στο πρωτάθλημα, σε αντίθεση με τους νησιώτες που «συμβιβάστηκαν» με την 3η εφετινή τους ήττα.

Κορυφαίος των νικητών, που τα έσπασαν από τα 6.75 (7/24) και τη γραμμή των ελευθέρων βολών (22/32), ήταν ο Μπαμπ με 22 πόντους, ενώ από τον Κολοσσό ξεχώρισε ο Τζάκσον, επίσης με 22. 

Ένα δεκάλεπτο αρκούσε στον Ηρακλή να πάρει την τρίτη του νίκη στην Α1, εκτός έδρας, με 87-74 επί της Λάσρισας. Οι Θεσσαλονικείς είχαν το προβάδισμα από το ξεκίνημα του ματς, αλλά στον… επίλογο της αναμέτρησης επεφύλασσε ένα επιμέρους σκορ 9-21, με το οποίο βρέθηκε στο 37΄ στο +13 (68-81), «σφραγίζοντας» το «διπλό».

Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Γκάρετ με 15 πόντους, ενώ από τη Λάρισα ξεχώρισε ο Ρέινολντς με 23.
 
Με κορυφαίους τους Στιβ Μπαρτ (24π.), Λουκά Μαυροκεφαλίδη (16π., 8 ριμπ., 2 ασ) και καταλυτική την παρουσία του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου (14π. 7 ριμπ., 3 ασ., 3 κλ.), ο Ιωνικός Νίκαιας πέρασε αλώβητος από το Αλεξάνδρειο, επικρατώντας του Άρη με 77-72.

Ο «Γηραιός» έφτασε στο «διπλό», λόγω της κυριαρχίας του στην ρακέτα και στο ομαδικό πνεύμα που επέδειξαν οι παίκτες του (16 ασίστ, 7 κλεψίματα, 4 κοψίματα).