Skip to main content

Τσέλσι: Υπογράφει κι ανακοινώνεται ο Λουκάκου

Θέμα ωρών είναι, πια, η ανακοίνωση της μεταγραφής του Ρομέλου Λουκάκου από την Ίντερ στην Τσέλσι, με τους «νερατζούρι» να βάζουν στα ταμεία τους περισσότερα από 110 εκατ. ευρώ.

Η υπόθεση βαδίζει προς την οριστική διευθέτησή της, καθώς ο Βέλγος διεθνής στράικερ πέρασε ήδη με επιτυχία τον πρώτο κύκλο των ιατρικών εξετάσεων που υποβλήθηκε στο Μιλάνο και το μόνο που απομένει είναι να περάσει κι από τα εργομετρικά τεστ κι εν συνεχεία να «σφραγίσει» και… με τη βούλα την επιστροφή του στους πρωταθλητές Ευρώπης.

Ο Λουκάκου, μάλιστα, αποχώρησε από την κλινική Colombus της ιταλικής πόλης με μία φανέλα της αγγλικής ομάδας στα χέρια, δείγμα του ότι απομένουν τα διαδικαστικά για να «ντυθεί» και πάλι στα μπλε.

Αυτό συνέβη για πρώτη φορά τπο 2011, αλλά μετά από 3 χρόνια συνεργασίας οι Λονδρέζοι τον παραχώρησαν στην Έβερτον για 35.5 εκατ. ευρώ.

Τρία χρόνια αργότερα πουλήθηκε από τους «εφοπλιστές» στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για 84.7 εκατ. ευρώ και το καλοκαίρι του 2019 πήγε στην Ιταλία και στην Ίντερ έναντι 74 εκατ. ευρώ.

Η Τσέλσι τον αγόρασε από την Άντερλεχτ το 2011, αντί 15 εκα. ευρώ. Στην ομάδα του Λονδίνου πήρε ελάχιστες ευκαιρίες (το 2012-2013 δόθηκε δανεικός στη Γουέστ Μπρομ, το 2013-2014 στην Έβερτον, τις άλλες δύο χρονιές είχε 15 συμμετοχές συνολικά) και μάλιστα είναι ο μοναδικός σύλλογος στην καριέρα του με τον οποίο δεν έχει σκοράρει.

Αυτή την φορά τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Ο Λουκάκου είναι ένας από τους κορυφαίους σέντερ φορ στον κόσμο και για να επιστρέψει στο Λονδίνο θα αμείβεται με 12.2 εκατ. ευρώ ετησίως.