Skip to main content

Super League: Οι Πέρσες με τα δώρα

Με τους δύο Ιρανούς, Μασούντ και Ανσαρισφάρντ, σε μεγάλη βραδιά ο Πανιώνιος νίκησε με 2-1 τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο, για την 6η αγωνιστική της Super League.

Η εντός έδρας ήττα των κυανέρυθρων πριν από μία εβδομάδα από τη Βέροια φαίνεται ότι πείσμωσε τους Νεοσμυρνιώτες, οι οποίοι παίζοντας πάρα πολύ καλό ποδόσφαιρο για 80 λεπτά κατάφεραν να επιστρέψουν στις νίκες (3η σε 4 παιχνίδια) και να ανέβουν, έστω και προσωρινά, στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς έδειξε από νωρίς τις προθέσεις της. Ο Μασούντ στο 7΄ έχασε απίστευτη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ όταν αστόχησε σχεδόν προ κενής εστίας. «Πήρε το αίμα του πίσω», όμως, στο 34΄, όταν από το ύψος της μεγάλης περιοχής με δυνατό βολέ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Χουάντερσον (1-0).

Με εξαιρετική τακτική στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι διαχειρίστηκαν όπως έπρεπε το ματς, ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος όταν δέχτηκαν μεγάλη πίεση από τους γηπεδούχους. Ο Ηρακλής από την άλλη μετά από 4 αγώνες δεν έχει «γευτεί» ακόμη την χαρά της νίκης, όχι τόσο γιατί δεν δημιουργεί φάσεις ή, δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο, αλλά κυρίως λόγω της απειρίας των νεαρών παικτών του.

Οι Θεσσαλονικείς μετά από ένα κακό πρώτο 45λεπτο έγιναν πιο απειλητικοί στο δεύτερο μέρος και στο 57΄ έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Πασά για να ισοφαρίσουν (αστόχησε από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση). Στο 65΄ ο Λεοζίνιο δε λειτούργησε ομαδικά, όταν έφυγε στην αντεπίθεση με τον Περόνε και μόνο με τον Ρισβάνη αντίπαλο, κάτι που στοίχισε λίγο αργότερα στην ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου.

Στη μοναδική του καλή φάση στην επανάληψη ο Πανιώνιος κατάφερε να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων. Αυτό συνέβη στο 78΄ με το υπέροχο γκολ του Ανσαριφάρντ, ο οποίος πήρε τη μπάλα κάτω από τη μεσαία γραμμή κι αφού έκανε μία… τρελή κούρσα μπήκε από πλάγια στην περιοχή και με υποδειγματικό πλασέ πέτυχε το 2-0.

Ενώ φάνηκε ότι όλα είχαν τελειώσει ο Ηρακλής ξαναμπήκε στο παιχνίδι στο 85΄ με την κεφαλιά του Λεοζίνιο, ωστόσο, δεν κατάφερε να κάνει τίποτα περισσότερο. Στις καθυστερήσεις, πάντως, ο Γιαννιώτης έκανε απίστευτη επέμβαση στη βολίδα του Περόνε. Οι δύο ομάδες τελείωσαν το ματς με 10 παίκτες, καθώς στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκαν ο Μπεν (Πανιώνιος) και ο Λουκίνας (Ηρακλής) για την αψιμαχία που είχαν.