Skip to main content

Super League: Νίκη Ευρώπης ο Πλατανιάς, «μαχαιριά» για Λεβαδειακό

Ο Πλατανιάς μπήκε για τα καλά σε τροχιά πλέι οφ, μετά τη νίκη στη Βοιωτία με 2-1 επί του Λεβαδειακού στην ακροτελεύτια συνάντηση της 19ης αγωνιστικής, καθώς ανέβηκε στους 28 βαθμούς και την έβδομη θέση.

Βίοι αντίθετοι, οι «πράσινοι» παρέμειναν στους 14 βαθμούς και νιώθουν άμεση την απειλή του υποβιβασμού, αφού απέχουν μόλις έναν από τους ουραγούς Ηρακλή και Βέροια. 

Στο 3ο λεπτό ο Μενδρινός εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα πέρασε από τα σώματα πολλών παικτών και στο τέλος κάτω από τα πόδια του τερματοφύλακα Ναμάσκο για το 0-1. Στο 23΄ οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν με κεφαλιά του Σίγκνεβιτς από φάουλ του Βάντερσον, «κόβοντας» τα πόδια των γηπεδούχων.
 
Ο Λεβαδειακός έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψει στο 28΄, όταν σε κακή απομάκρυνση του Πριντέτα η μπάλα έφτασε στον Καραχάλιο που σούταρε μέσα από την περιοχή και αστόχησε για λίγο, ενώ ίδια κατάληξη είχε στο 43΄ και η προσπάθεια του Μάντζιου, σε εκτέλεση κόρνερ του Σίλβα.

Η αποβολή του Στάθη στο 49΄ ανέτρεψε την αριθμητική ισορροπία αλλά μόνο σε θεωρητικό επίπεδο, αφού η πολύ καλά δουλεμένη ομάδα της Κρήτης αντιπαρήλθε με επιτυχία παίζοντας σχεδόν για ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο, κι ας μείωσε ο Λεβαδειακός.

Στο 64΄ ο Στανισάβλιεβιτς ανέτρεψε τον Γιακουμάκη, ο διαιτητής Παπαδόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα και ο Τόνι Σίλβα έγραψε το 1-2. Στο 83΄ αποβλήθηκε ο Καραχάλιος από τον Λεβαδειακό και κάπου εκεί χάθηκαν και οι τελευταίες ελπίδες για την ομάδα τοτ Χριστόπουλου.