Skip to main content

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020-Πόλο: Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών μετά την πρόκριση της Εθνικής στην τετράδα

Πανέτοιμη για ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο απέδειξε ότι είναι η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών, με την τεράστια νίκη-πρόκριση που πέτυχε επί του Μαυροβουνίου με 10-4.

Ήταν λογικό κι επόμενο μετά από μία τέτοια εμφάνιση, τόσο ο ομοσπονδιακός προπονητής Θοδωρής Βλάχος, όσο και στο σύνολό τους οι διεθνείς να «ονειρεύονται» την κατάκτηση ενός μεταλλίου, γιατί όχι και του χρυσού!

Στις δηλώσεις που έκαναν μετά τον αγώνα οι πρωταγωνιστές του θριάμβου τόνισαν ότι θα δώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν στον ημιτελικό της Παρασκευής (6/08, 09:30) προκειμένου να βρεθούν στον καταληκτικό αγώνα του τουρνουά, που θα γίνει την Κυριακή (8/08), οπότε και θα πέσει η «αυλαία» των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θοδωρής Βλάχος, δεν έκρυψε εδ΄λω που έφτασαν τα πράγματα ότι υπάρχουν μεγάλες προδοκίες: «Η άμυνα δίνει τους τίτλους και τις προκρίσεις. Σήμερα μάς έδωσε μια μεγάλη νίκη και πρόκριση. Οι νίκες που κάναμε στο γκρουπ μάς έφεραν στην πρώτη θέση, που ίσως μας έδωσαν έναν πιο βατό αντίπαλο από τον άλλο όμιλο. Το ότι δεχθήκαμε ένα γκολ στο πρώτο μέρος, νομίζω έκοψε τα πόδια των αντιπάλων μας. Γι αυτό κι ήρθε ο εκνευρισμός.

Δεν είμαστε ικανοποιημένοι μόνο με αυτή την πρόκριση. Η ομάδα δείχνει να είναι σε καλό φεγγάρι, δείχνει ότι ξέρει τι θέλει. Σκεφτόμασταν το χιαστί για να αρπάξουμε την ευκαιρία και να πάμε στην τετράδα, γιατί μόνο αυτή σου επιτρέπει να κυνηγήσεις τα όνειρά σου, που είναι το μετάλλιο.

Όπως είπα και στα παιδιά, θα αφήσουμε την ψυχή και την καρδιά μας εδώ. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο τέλος, εμείς αυτό θα κάνουμε.»

Από την πλευρά του ο αρχηγός της «γαλανόλευκης», Γιάννης Φουντούλης, έδωσε το σύνθημα για τον ημιτελικό: «Η ομάδα διαθέτει μεγάλη ποιότητα, το απέδειξε με την πορεία της. Αφήσαμε πίσω το τι συνέβη στο γκρουπ και όλα σήμερα ξεκινούσαν από το μηδέν και τα λάθη δεν συγχωρούνταν.

Δείξαμε πόσο θέλαμε αυτή την πρόκριση. Είναι μια ιστορική πρόκριση, πώς μπορούμε να σταματήσουμε να ονειρευόμαστε όταν φτάνουμε δύο παιχνίδια μακριά από το όνειρό μας;»

Κατέληξε λέγοντας: «Όπως είπα στην κόρη μου, πάω να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. Εκείνη συμβιβάζεται με λίγα πράγματα που μου ζητάει κάθε φορά που φεύγω. Τώρα όμως, που απέχω ένα ή δύο παιχνίδια από τον στόχο μου, νιώθω ευγνώμων σε όλα τα παιδιά, τους συμπαίκτες μου.»

Στην εξαιρετική άμυνα της Εθνικής απέδωσαν τη μεγάλη νίκη επί του Μαυροβουνίου, οι Αλέξανδρος Παπαναστασίου και Μάνος Ζερδεβάς.

Ο «πρωτάρης» σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, εξελίχθηκε σε παίκτη-κλειδί του προημιτελικού: «Τα συναισθήματα είναι πρωτόγνωρα για μένα από την στιγμή που είμαι στο Τόκιο. Πόσω μάλλον όταν φτάνεις στους “4” των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τώρα αρχίζει το καλό. Η άμυνα είναι τα πάντα, εκεί αρχίζουν και τελειώνουν όλα. Οι λύσεις στην επίθεση θα έρθουν, έχουμε παίκτες με μεγάλη ποιότητα. Ήμασταν όλοι καταπληκτικοί, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο.»

Ο «κέρβερος» της εστίας της Εθνικής, Μάνος Ζερδεβάς συμπλήρωσε: «Έχουμε συγκεντρωθεί στο να φτιάξουμε το κομμάτι της άμυνας, με την ενέργεια και το πάθος παίρνουμε δύναμη για την επίθεση. Σήμερα ο αγώνας κρίθηκε στην άμυνα, γι αυτό πήραμε το αποτέλεσμα. Δεν έχουμε τελειώσει, θα τα δώσουμε όλα μεθαύριο στον ημιτελικό.

δεν έχω καταλάβει ότι είμαστε στους τέσσερις. Είναι κάτι που σκέφτομαι κάθε μέρα εδώ και μήνες, όταν πέφτω για ύπνο. Ελπίζω να μην τελειώσει εδώ όλο αυτό, να έχουμε αίσιο τέλος μπροστά μας. Θα εμφανιστούμε με το ίδιο πάθος κι από εκεί και πέρα ό,τι προκύψει.»