Skip to main content

Κύπελλο Ελλάδας: Στα ημιτελικά με δύο νίκες η ΑΕΚ

Με παρακαταθήκη το ευρύ 4-1 από την πρώτη αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ έπαιξε άνετα απόψε στο «Καυτανζόγλειο», νίκησε για δεύτερη φορά τον Ηρακλή, με 1-0, και μετά τον Ολυμπιακό έγινε η δεύτερη ομάδα που προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ πλέον μετρά «9 στα 9» παιχνίδια εντός του 2016.

Οι δύο ομάδες στάθηκαν άτυχες στο ξεκίνημα, καθώς μόλις στο πρώτο λεπτό ο Σοϊλέδης ένιωσε τράβηγμα στον προσαγωγό και αντικαταστάθηκε από τον Γκάλο, ενώ στο 15΄ αντικαταστάθηκε, επίσης για τράβηγμα, ο Χουάντερσον.

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό και αρκετές ευκαιρίες, με την Ένωση να απειλεί στο 9΄ με το μακρινό μα μόλις άστοχο σουτ του Μάνταλου σε απευθείας εκτέλεση φάουλ, στο 11΄ το σουτ του Τζεμπούρ είχε την ίδια κατάληξη, ενώ στο 35΄ το σόλο του Ζουκουλίνι κατέληξε σε πλασέ που εξουδετέρωσε ο Περνίς.

Το μοναδικό γκολ του αγώνα σημειώθηκε στο 50ό λεπτό: από γύρισμα του Μπουονανότε στον Τζεμπούρ αυτός πέρασε κάθετη πάσα στον Μάνταλο, που πλάσαρε ιδανικά τον τερματοφύλακα του «Γηραιού» για το 0-1.