Skip to main content

Super League: Έμειναν στο 0-0, Λαμία και Ξάνθη

Ούτε απέναντι στη Ξάνθη δεν κατάφερε να «σπάσει το ρόδι» η Λαμία και με το τελικό 0-0 στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας έπεσε η «αυλαία» της 5ης αγωνιστικής της Super League.

Είκοσι επτά τελικές προσπάθειες είχαν οι δύο ομάδες για να σκοράρουν, χάθηκαν αρκετές ευκαιρίες εκατέρωθεν, ωστόσο, οι γηπεδούχοι έμειναν χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα (μόλις 2 ισοπαλίες), ενώ οι «Ακρίτες έφτασαν τους 6 βαθμούς.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν επιθετικά αλλά η Ξάνθη ήταν αυτή που «άγγιξε» το γκολ στο 9ο λεπτό με την ατομική προσπάθεια του Σαρπόνγκ να στέλνει τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σαράνοφ. 

Προϊόντος του χρόνου η Ξάνθη πήρε την κατοχή, βγήκε μπροστά και στο 23΄ ο γκολκίπερ της Λαμίας είπε «όχι» σε σουτ του Γέντρισεκ, ενώ στο 35΄ ο Σουλεϊμάν Οκάν είχε δοκάρι (οριζόντιο), σουτάροντας έξω από την περιοχή των γηπεδούχων.

Στο 44΄ η Ξάνθη έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία: σε εκτέλεση κόρνερ ο Λισγάρας ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Αντέτζο, πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι αλλά ο Σαράνοφ απέκρουσε με το πόδι, για να καταλήξει η μπάλα στον Οκάν, ο οποίος προσπάθησε να την προωθήσει στο κενό τέρμα, αλλά δεν μπόρεσε. Ένα λεπτό αργότερα, στη σέντρα του Σκόνδρα ο Καραγκούνης έπιασε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι. 

Αρκετά επιθετική στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Χάβου, πίεσε αρκετά κάνοντας τέσσερις τελικές σε διάστημα λίγων λεπτών. Στο 62΄ και το 64΄ ο Λισγάρας «κόντραρε» δύο επικίνδυνες προσπάθειες του Καραγκούνη, στο 65΄ μια κεφαλιά του Αναστασιάδη έφυγε ελάχιστα άουτ. 

Η Ξάνθη φάνηκε απειλητική σε αυτό το διάστημα μόλις στο 72΄, όταν ο Σαράνοφ απέκρουσε κεφαλιά του Κασάδο, η μπάλα έφτασε στον Λισγάρα αλλά αυτός αιφνιδιάστηκε και δεν μπόρεσε να τη σπρώξει στα δίχτυα, στην τελευταία ευκαιρία του αγώνα.