Skip to main content

Κύπελλο Ελλάδας: Νίκησε ο Ολυμπιακός στην επανεμφάνιση Τουρέ

Ο Ολυμπιακός είχε κάποια προβλήματα συνοχής παίζοντας ουσιαστικά με τη δεύτερη ομάδα του απέναντι στον Λεβαδειακό, όμως πήρε τη νίκη απέναντι στους «πράσινους» με 1-0 και ξεκίνησε με τρεις βαθμούς στο Κύπελλο Ελλάδας (5ος όμιλος).

Με τους «ερυθρόλευκους» έκαναν επίσημο ντεμπούτο οι Γιάγια Τουρέ, Γκιγέρμε, Ναουέλ, Σα και Σισέ, όπως βεβαίως και οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους παίκτες της πειραϊκής ομάδας, με τον Ιβοριανό άσο να επανεμφανίζεται με την ερυθρόλευκη φανέλα ύστερα από 12 χρόνια.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς να έχει κατοχή μπάλας 74% αλλά να υστερεί στην τελική προσπάθεια. Μια κεφαλιά του Σισέ στο 20΄ που κατέληξε στην αγκαλιά του Μπάγιτς και η προβολή του Μάνου στο 38΄ με την ίδια κατάληξη, ήταν οι καλύτερες στιγμές των γηπεδούχων.

Αντίθετα, στο ίδιο διάστημα οι Βοιωτοί είχαν πιο κλασικές στιγμές, με τον Μάνγκα να αστοχεί από κοντά στο 32΄ και τον Σα να λέει «όχι» αρχικά στο σουτ του Ιωαννίδη εκτός περιοχής στο 43΄ και στην εξέλιξη της φάσης στον Γιακουμάκη.

Η είσοδος των Νάτχο αντί του Τουρέ και Χασάν στη θέση του Ανδρούτσου έκανε πιο επιθετικό τον Ολυμπιακό στην επανάληψη, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι δεν έβρισκαν πια χώρους. Τελικά το γκολ ήρθε στο 68ο λεπτό με κεφαλιά του Μάνου, από ωραία ενέργεια και σέντρα του Μασούρα.

Πολύ δραστήριος και μέσα στις φάσεις, ο Χασάν πλάσαρε στο 78΄ αλλά δέχθηκε «μπλοκ», ενώ στο 83΄ ο Αιγύπτιος επιθετικός είχε άστοχο σουτ και στο 85΄ άστοχη κεφαλιά, με τον Γκιγέρμε να αστοχεί ελάχιστα στο 89΄, σε απευθείας εν κινήσει σουτ εκτός περιοχής, στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα.