Skip to main content

Super League: Νίκη με ανατροπή στο Καυτανζόγλειο ο Ολυμπιακός, 2-1, τον Ηρακλή

Αν και βρέθηκε να χάνει νωρίς με 0-1, ο Ολυμπιακός ανέβασε… στροφές στο δεύτερο ημίχρονο και τελικά έφυγε νικητής από το Καυτανζόγλειο επί του Ηρακλή με 2-1.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν δύο πρόσωπα. Ένα κακό στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς κι ένα πολύ καλύτερο στο δεύτερο, όταν και κατάφεραν να ανατρέψουν τα εις βάρος τους δεδομένα και να φτάσουν στο 2Χ2 στο ξεκίνημα της περιόδου.

Με βάση την εικόνα του πρώτου μέρους η καλύτερη ομάδα ήταν αυτή που μπήκε με προβάδισμα στ΄ αποδυτήρια. Ο Ηρακλής μπήκε από τα πρώτα λεπτά πιο αποφασισμένος, είχε καλύτερη οργάνωση στο παιχνίδι του και κατάφερε να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στην αμυντική διάταξη του Ολυμπιακού. Πέραν μίας κλασικής ευκαιρίας με τον Μιλιβόγεβιτς οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν καθόλου καλοί στο πρώτο 45λεπτο, με κυριότερο πρόβλημα στην άμυνά τους που έμπαζε από παντού.

«Η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί» λέει ο λαός και δεν έχει άδικο. Οι γηπεδούχοι απείλησαν πριν συμπληρωθεί το 5ο λεπτό με τον «κεραυνό» του Κούρου που ανάγκασε τον Καπίνο σε μεγάλη επέμβαση. Δευτερόλεπτα μετά, όμως, από το γύρισμα του Κούρου στην περιοχή η μπάλα βρήκε στον Μποτία και στρώθηκε στον Περόνε, με τον Αργεντινό να μην αστοχεί και να «γράφει» το 1-0.

Προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα ο Ολυμπιακός με τον Πάρντο στο 13΄ να πιάνει το σουτ και τον Χουάντερσον να απομακρύνει με τα πόδια, ενώ στο 28΄ οι Πειραιώτες έχασαν απίστευτη ευκαιρία να ισοφαρίσουν με το βολέ του Μιλιβόγεβιτς από τη μικρή περιοχή να διώχνει σωτήρια και πάλι ο γκολκίπερ του «Γηραιού».

Το πρώτο μέρος έκλεισε με δύο μεγάλες φάσεις για τους γηπεδούχους. Στο 42΄ η κεφαλιά του Περόνε από καλή θέση έφυγε άουτ, ενώ ένα λεπτό μετά από το γύρισμα του Αργεντινού, ο Λάμπρου αστόχησε από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση.

Με γκολ από τα αποδυτήρια για τον Ολυμπιακό ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Στο 50΄ ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι σε χέρι του Ιντζόγλου (καθαρή η παράβαση) και ο Τσόρι Ντομίνγκες έκανε το 1-1, ένα λεπτό αργότερα. Το γκολ της ισοφάρισης έδωσε… φτερά στους Πειραιώτες που απείλησαν στο 53΄ με τον Καρντόζο, ενώ στο 72΄ και πάλι ο Παραγουανός δεν κατάφερε να νικήσει τον Χουάντερσον.

Τελικά τη λύση έδωσε ο Ιντέγε στο 75΄. Από την εξαιρετική κάθετη πάσα του Μάριν, ο Νιγηριανός στράικερ πλάσαρε υποδειγματικά και έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό (2-1). Με 10 παίκτες τελείωσε το ματς ο Ηρακλής, καθώς στο 85΄ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ιντζόγλου.