Skip to main content

Η Φιορεντίνα «βύθισε» τη Μίλαν

Εντυπωσιακά πέρασε από το «Σαν Σίρο» η Φιορεντίνα, που επικράτησε με 3-1 της Μίλαν για την 6η αγωνιστική της Serie A. Οι «βιόλα» άνοιξαν το σκορ στο 14΄ με τον Πούλγκαρ, στο 66΄ ο Καστροβίλι έκανε το 2-0 και στο 78΄ ο Ριμπερί έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.

Το μόνο που κατάφερε η Μίλαν ήταν να μειώσει στο 80΄ με τον Λεάο. Η στιγμή πάντως που άλλαξε τις ισορροπίες στην αναμέτρηση ήταν η αποβολή του Μουζάκιο στο 55΄, όπου η Φιορεντίνα απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα.

Ο Κώστας Μανωλάς σκόραρε για δεύτερη φορά -μετά την ήττα με 3-4 στο ντέρμπι με τη Γιουβέντους- με τα «χρώματα» της Νάπολι και οι «παρτενοπέι» επικράτησαν της Μπρέσια με 2-1.

Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός, που αντικαταστάθηκε στο 65΄ από τον Λουπέρτο, σκόραρε με κεφαλιά στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους και διαμόρφωσε το 2-0, ενώ στο 19΄ ο διαιτητής του ακύρωσε γκολ και τον παρατήρησε με κίτρινη κάρτα, επειδή όπως διαπιστώθηκε μέσω του VAR, χρησιμοποίησε το χέρι του για να πετύχει γκολ.

Τα πρώτο γκολ της Νάπολι σημείωσε ο Μέρτενς (13΄), ενώ ο Ορέστης Καρνέζης είδε τον αγώνα από τον πάγκο των γηπεδούχων. Ο Μάριο Μπαλοτέλι, που επέστρεψε δυναμικά στο καμπιονάτο, μείωσε για την Μπρέσια στο 68ο λεπτό.

Μοιράστηκαν τους βαθμούς Κάλιαρι και Βερόνα στη «Σαρντένια Αρένα», με τη μεταξύ τους αναμέτρηση να ολοκληρώνεται 1-1. Οι γηπεδούχοι, που έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πιάσουν τη Νάπολι στην τέταρτη θέση, προηγήθηκαν στο 29΄ με τον Λούκας Κάστρο, αλλά στο 66΄ ο Ντάβιντε Φαραόνι έδωσε έναν πολύ σημαντικό βαθμό στη Βερόνα, που μάχεται για να απεμπλακεί από τις τελευταίες θέσεις.

Με νίκες συνέχισαν κατά την 6η αγωνιστική οι δύο ομάδες της Ρώμης, με τη Λάτσιο να συντρίβει στο «Ολίμπικο» την Τζένοα με 4-0 (7΄ Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, 40΄ Ράντου, 59΄ Καϊσέδο, 78΄ Ιμόμπιλε) και τη Ρόμα να περνά από το «Βία Ντελ Μάρε» του Λέτσε με 1-0 (56΄ Τζέκο) επί της ομώνυμης ομάδας. Η Ουντινέζε, τέλος, νίκησε στην «Ντάτσια Αρένα» την Μπολόνια με 1-0 (27΄ Οκάκα) και ξέφυγε από τις τελευταίες θέσεις.