Skip to main content

Δέκατος στη Ντόχα ο Τεντόγλου

O Μίλτος Τεντόγλου κατετάγη 10ος στον τελικό του μήκους, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου που φιλοξενείται στη Ντόχα.

Ο 21χρονος πρωταθλητής Ευρώπης, σε ανοιχτό και κλειστό στίβο, δεν κατάφερε να βρει ένα άλμα ανάλογο των δυνατοτήτων του και με 7,79 μ. (-0,2) στην τρίτη προσπάθεια έμεινε αρκετά πίσω. 

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι ξεκίνησε με 7,77μ., σε ένα άλμα όπου πάτησε 20 εκ. πίσω από τη βαλβίδα και ήταν άκυρος στην δεύτερη προσπάθεια. Η πρώτη οκτάδα συμπληρώθηκε με άλμα στα 7,97 μ. που ήταν στις δυνατότητές του αθλητή μας. 

Κοντά σε πρόκριση στον τελικό του επί κοντώ βρέθηκε ο Κώστας Φιλιππίδης, στην έκτη συμμετοχή του σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο Έλληνας πρωταθλητής υπερέβη τα 5,70 μ., όμως αυτόι δεν ήταν αρκετό για να του δώσει το εισιτήριο, αφού τελικά ο πήχης έφτασε ως το όριο των 5,75.

Το 5,70 μ. πέρασαν 14 αθλητές ωστόσο οι κριτές επέλεξαν να συνεχίσουν τον αγώνα στο ύψος του ορίου, αντί να στείλουν στον τελικό επιπλέον δύο άλτες, κάτι που έχουν κάνει πολλές φορές στο παρελθόν σε ανάλογες διοργανώσεις.

Στη 15η θέση της γενικής κατάταξης έμεινε ο Εμμανουήλ Καραλής, που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα 5,70 μ. κι έτσι έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό.

Ο 20χρονος αθλητής, στη δεύτερη συμμετοχή του στη διοργάνωση, πέρασε με την πρώτη τα 5,45 μ. και 5,60 μ. και έχασε έπειτα τα 5,70 μέτρα.