Skip to main content

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020-Κωπηλασία: Κυρίαρχη η Αυστραλία και στην τετράκωπο ανδρών

Μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τα κορίτσια της Αυστραλίας, σειρά πήρε και το πλήρωμα των ανδρών από την «χώρα των καγκουρό» να περάσει πρώτο την γραμμή του τερματισμού στον τελικό της τετράκωπου και να ΄πανηγυρίσει την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Οι Αλεξάντερ Πάρνελ, Σπένσερ Τάριν, Τζακ Χάργκριβς και Αλεξάντερ Χιλ, πέτυχαν και νέο Ολυμπιακό ρεκόρ (5:42.76), καθώς βελτίωσαν το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το πλήρωμα των συμπατριωτών τους (5:47.06), με τους Ντριου Τζιν, Τζέιμς Τσάπμαν, Τζος Ντάνκλεϊ-Σμιθ και Ουίλιαμ Λόκγουντ.

Τη μεγάλη έκπληξη στον σημερινό τελικό έκανε το πλήρωμα της Ρουμανίας με τους Μιχαίτα Τιγκανέσκου, Μουγκούρελ Βασίλε Σέμτσιουτς, Στεφάν Μπεραρίου και Κοσμίν Πασκάρι, οι οποίοι ανέβηκαν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με 5:43.13.

Οι δεύτεροι μέχρι τα τελευταία 200 μέτρα Βρετανοί (Όλιβερ Κουκ/Μάθιου Ρόσιτερ/Ρόρι Γκιμς/Σόλτο Καρνέτζι) έχασαν την πορεία τους, μπήκαν στη διαδρομή των εν τέλει τρίτων με χρόνο 5:43.60 Ιταλών (Ματέο Καστάλντο/Μάρκο ντι Κοστάντσο/Ματέο Λόντο/Τζιουζέπε Βισίνο) στα τελευταία μέτρα, για να τερματίσουν τέταρτοι σε 5:45.78.