Skip to main content

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Αποστολή της Μάλια Πασέκα να εμπνεύσει τους νέους Τόνγκανς

Όταν η Μάλια Πασέκα μπει στο πνευματικό σπίτι των πολεμικών τεχνών της Ιαπωνίας, στο Nippon Budokan, θα γίνει η πρώτη γυναίκα αθλητής του Τάεκβοντο από την Τόνγκα που θα αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Τον Φεβρουάριο του 2020, η Μάλια κατάκτησε μια θέση για τους Αγώνες στο Τόκιο 2020, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 67 κιλών γυναικών, στο προολυμπιακό τουρνουά, στη Χρυσή Ακτή της Αυστραλίας.

«Είναι μεγάλη τιμή και για να είμαι ειλικρινής, είχα τόσα πολλά συναισθήματα μέσα μου που δεν μπορούσα να εκφράσω πόσο χαρούμενη κι ευγνώμων είμαι που εκπροσωπώ τη χώρα μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες», δήλωσε η αθλήτρια.

Με την πρόκρισή της η Πασέκα προσχώρησε επίσης σε μια άλλη λίστα ελίτ: θα είναι μόλις η ένατη γυναίκα από την Τόνγκα που θα εκπροσωπήσει το νησί του Ειρηνικού σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το μέλος της Team Tonga και δις Ολυμπιονίκης (σε Χειμερινούς και Θερινούς Αγώνες), Πίτα Ταουφατιφούα, συμμετείχε στους επαίνους για την έφηβη αθλήτρια.

«Τώρα έχουμε μια γυναίκα για να μας εκπροσωπήσει επίσης [την Τόνγκα] κι αυτό είναι πολύ μεγάλο για εμάς, όχι μόνο στην Τόνγκα αλλά στον Ειρηνικό», δήλωσε στο Radio New Zealand.

«Το να έχεις μια γυναίκα που εκπροσωπεί τη χώρα σου απλώς με κάνει τόσο χαρούμενο», συνέχισε. «Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα όταν βλέπεις μια γυναίκα [Τόγκα] να πληροί τις προϋποθέσεις στο Τάεκβοντο».