Skip to main content

Συνελήφθησαν δύο άνδρες ασφαλείας του Γουέμπλεϊ που πρόσφεραν pass εισόδου για τον τελικό

Το ποδόσφαιρο επιστρέφει στην πατρίδα του, ή τουλάχιστον αυτό ήλπιζαν οι Άγγλοι για το Euro 2020. Και όταν είδαν τους ημιτελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος να ταξιδεύουν στο Γουέμπλεϊ, οι οπαδοί της Αυτού Μεγαλειότητας ονειρεύτηκαν σίγουρα ότι στον τελικό θα έπαιζαν τα «τρία λιοντάρια».

Στο τέλος τα πράγματα πήγαν έτσι, και παρά την Covid και την απαραίτητη μείωση της χωρητικότητας του πρώην «Imperial Stadium», υπήρχε ένας πολύ μεγάλος αριθμός οπαδών που ήταν παρόντες για τον αγώνα με την Ιταλία. Παρά τους αυστηρούς κανόνες που επέβαλε η UEFA, εισιτήρια σε αστρονομικές τιμές είχαν βγει στο διαδίκτυο σε ορισμένες πλατφόρμες. 

Η Sun δημοσίευσε μια έρευνα, στην οποία προέκυψε ότι δεν υπήρχαν μόνο τα εισιτήρια, που αγοράστηκαν κανονικά και στη συνέχεια προσφέρθηκαν για 20 χιλιάδες ευρώ, αλλά… εφευρέθηκαν κι εναλλακτικές μέθοδοι εισόδου στο Γουέμπλεϊ.

Ποιες; Κάρτα ασφαλείας, ειδικά βραχιολάκια και άλλα τινά. Και δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να γίνει αντιληπτό ότι η τοποθέτηση συγκεκριμένων πραγμάτων στο διαδίκτυο θα μπορούσε να γίνει μόνο από τους υπεύθυνους για την ασφάλεια του αγώνα.

Επομένως ξεκίνησε μια έρευνα, η οποία όπως εξηγεί το ταμπλόιντ οδήγησε στη σύλληψη με την κατηγορία της κλοπής δύο 18χρονων ανδρών ασφαλείας (σεκιούριτι).

Ήταν ένας δημοσιογράφος της Sun που βρήκε τη σχετική ανακοίνωση σε μια σελίδα Facebook, με την ονομασία UEFA Face Value Tickets Swap and Sell. Ο δημοσιογράφος προσποιήθηκε ότι ήταν ο αγοραστής του προσφερόμενου σετ, το οποίο περιλάμβανε δύο κάρτες εισόδου (pass), βραχιόλια και γιλέκα εργαζομένων.

Οι δύο σεκιούριτι είχαν δημοσιεύσει ακόμη και μια φωτογραφία του ημιτελικού εναντίον της Δανίας για να δείξουν την άποψη του γηπέδου που θα μπορούσε να εγγυηθεί το υλικό προς πώληση.

Τη στιγμή ολοκλήρωσης της πώλησης, η οποία θα τους απέφερε 4.500 στερλίνες, οι δύο τους βρέθηκαν μπροστά σε ένα σούπερ μάρκετ κοντά στο στάδιο, μαζί με έξι μητροπολιτικούς αστυνομικούς που τους συνέλαβαν.